Ολυμπιακοί αγώνες, έργα κατασκευές, η Ελλάδα χτίζει και χτίζεται. Το ΙΚΑ είναι σκασμένο από λεφτά καθώς όλοι δουλεύουν και πληρώνουν εισφορές.
Τα ταμεία είναι «πίτα στο χρήμα» και τα κοράκια μουρλαίνονται. Τα λεφτά πρέπει να φαγωθούν.
Διοικητής του ΙΚΑ ο Βαρθολομαίος ο οποίος φαίνεται ότι δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι των κοράκων. Η λύση είναι απλή και σε λίγες μέρες ο Βαρθολομαίος είναι νεκρός.
Τα μέσα φροντίζουν να ξευτελίσουν το νεκρό παίζοντας το έργο «ο απατημένος σύζυγος σκότωσε τον διοικητή».  Την επόμενη του θανάτου οι ντόπιοι νταβατζήδες βγαίνουν στο γυαλί και σκούζουν ότι τα ταμεία καταρρέουν.
Η φάτσα όμως του Καραμανλή στην κηδεία του Βαρθολομαίου, δείχνει την αλήθεια. Δείχνει ότι το μήνυμα της δολοφονίας του διοικητή έφτασε παντού.
Από τότε μέχρι τώρα πέρασαν πολλά χρόνια. Σαμαράδες και Τσίπρες πολιτικοί έταξαν πολλά, αλλά ούτε τα Ζάππεια ευδοκίμησαν ούτε προγράμματα σαν αυτό που εξήγγειλε η «αριστερά» στη Θεσσαλονίκη, είχαν καμία τύχη.
Το μόνο που έμεινε είναι ότι τα λεφτά έκαναν φτερά και προγράμματα εξυγίανσης των ταμείων έκαναν την εμφάνισή τους για να σώσουν ότι απέμεινε.
Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ ήταν η είδηση που κανένας δεν έδωσε σημασία, όμως το κείμενο της παραίτησης αξίζει να διαβαστεί.
Με την επιστολή μου αυτή υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υποδιοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, θέση στην οποία τοποθετήθηκα από την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν ένα περίπου χρόνο με διάθεση να προσφέρω στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας.
Ένα χρόνο μετά δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση αυτή, παρότι είναι θέση κρατική διοικητική και όχι θέση πολιτική ή κομματική, λόγω των σοβαρών διαφωνιών μου στην πολιτική που ασκείται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.
Η ασκούμενη πολιτική στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης αποκλίνει κατά 180 μοίρες απ’ αυτά που υποσχέθηκε η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαό, τα οποία με συνέπεια και για πολλά χρόνια προέβαλλα είτε ως κομματικό στέλεχος είτε ως εργατικός εκπρόσωπος σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά με τον πρόσφατο νόμο αντί να δοθεί η 13η σύνταξη που είχαμε υποσχεθεί έχουμε δραστικές μειώσεις στις νέες καταβαλλόμενες συντάξεις, αντί να υπάρξει συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις έχουμε τον επανυπολογισμό των συντάξεων και έτσι γίνονται νομότυπες οι περικοπές που κρίθηκαν παράνομες, αντί για ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών ταμείων (μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών) προωθείται ένα υπερταμείο μαμούθ.
Ταυτόχρονα υιοθετείται το σύστημα των τριών πυλώνων που ξορκίζαμε πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015.
Εκτίμησή μου είναι ότι παρά τις δραστικές μειώσεις που θα προστεθούν σε όλες τις άλλες που επέβαλλαν με τις πολιτικές τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα και κάτω από την πίεση μιας νέας αξιολόγησης ή της εκταμίευσης μιας δόσης θα υπάρξουν νέες περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Παράλληλα πιστεύω ότι τόσο το νέο οργανωτικό μοντέλο με το υπερταμείο όσο και ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων θα φέρουν τεράστια διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που θα αποβούν σε βάρος των ασφαλισμένων και σε βάρος του σημερινού απαιτούμενου χρόνου για τη χορήγηση σύνταξης.
Επιλέγω τη σημερινή ημέρα για την υποβολή της παραίτησής μου καθώς μόλις χθες έκλεισε ο πρώτος κύκλος διερεύνησης καταγγελίας για παραβατική συμπεριφορά και για χορήγηση πλαστών αναπηρικών συντάξεων (μία από τις αρμοδιότητες που μου είχε ανατεθεί είναι και η διεύθυνση αναπηρίας και ιατρικής της εργασίας) με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.
Τέλος σημειώνω ότι αυτή η πράξη χαρακτηρίζει την προσήλωσή μου στις ηθικές αξίες και στις αρχές που πρεσβεύω και δηλώνει την επιμονή μου, ακόμη και στις σημερινές δύσκολες πολιτικοοικονομικές συνθήκες, για ένα διαφανές και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο σήμερα συνεχίζει να αποδιαρθρώνεται.  

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου