Ο Γιούνκερ ήρθε στην Ελλάδα παραμονές του δημοψηφίσματος που θα γίνει στην Μ. Βρετανία αλλά και την ίδια εποχή που έγινε το δημοψήφισμα του ΝΑΙ-ΟΧΙ στην χώρα μας. 
Τότε ο Γιούνκερ απειλούσε την Ελλάδα με Brexit ενώ τώρα για την Αγγλία, βγάζει το σκασμό. Ο λόγος δεν είναι γιατί η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και επηρεάζει λίγο το δρώμενα στην Ευρώπη. Ο λόγος που βγάζει το σκασμό είναι γιατί οι Αγγλοι ψηφίζουν για την παραμονή τους στην Ευρώπη ενώ στους Έλληνες δεν τέθηκε τέτοιο ερώτημα, αλλά τέθηκε ένα ερώτημα που ο κάθε Τσίπρας μπορούσε να το πάρει και να το κάνει ΝΑΙ, όπως και έγινε. 
Δηλαδή ο Γιούνκερ ήξερε ότι ο Τσίπρας ήταν πουλημένος και δικό τους παιδί και απειλούσε τους Έλληνες "εκ του αφαλούς" 
Ενδιαφέρον έχει το άρθρο της DeutceWellw που δημοσιεύουμε παρακάτω και αφορά την Γιούνκερ και την διαφορά του τρόπου που αντιμετωπίζει ένα Brexit σε σχέση με ένα Grexit.  
Για το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού αλλά και για το αυριανό στην Βρετανία μίλησε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και όσα είπε είναι άκρως ενδιαφέροντα.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κλήθηκε να σχολιάσει το ότι παρά την προειδοποίηση που είχε ο ίδιος απευθύνει τότε στους Έλληνες ψηφοφόρους, εκείνοι απάντησαν με ένα «Όχι».
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανήκει στους φίλους μου, έθεσε ένα ερώτημα στο δημοψήφισμα, που δεν ετίθετο εκείνη τη στιγμή ως τέτοιο. Η τελευταία πρόταση της ΕΕ προς την ελληνική πλευρά δεν αφορούσε πλέον το θέμα του δημοψηφίσματα και οι προειδοποιήσεις μου αφορούσαν ακριβώς σε αυτό», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να προσθέσει ότι «για μένα ήταν σημαντικό να πω στον ελληνικό λαό ότι με αυτό το δημοψήφισμα κινδύνευε η θέση της χώρας στο ευρώ, αλλά τελικά το δημοψήφισμα αφορούσε λιγότερο το ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ και περισσότερο το ρόλο του κυρίου Τσίπρα στην Ελλάδα.
Ήθελε νέα εντολή και την έλαβε. Και πολύ σύντομα συμφώνησε μέσα από τις διαπραγματεύσεις σε έναν δρόμο που δεν ήταν οπωσδήποτε σε συμφωνία με αυτόν που προπαγάνδιζε στην προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα. Αυτό δεν ήταν η δική μου ανησυχία, αλλά αυτή του κ. Τσίπρα».
Στην επιμονή του γερμανού δημοσιογράφου εάν το «όχι» των Ελλήνων τον ώθησε να κρατήσει απόσταση και να μην πει καθαρά τη γνώμη του στους Βρετανούς, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα έγινε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος και ότι η προειδοποίησή του αφορούσε στο ότι το ερώτημα ήταν ξεπερασμένο, αφού στη συνέχεια έγινε ακριβώς το αντίθετο.

«Πριν το δημοψήφισμα μίλησα με καθαρή γλώσσα για να μην κατηγορηθεί αργότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν είπε ότι θα γίνονταν τελικά το αντίθετο από τις υποσχέσεις που δόθηκαν πριν το δημοψήφισμα. Στη συζήτηση για το Brexit μίλησα ελάχιστα, γιατί είχα την εντύπωση ότι θα εκλαμβάνονταν ως πρόκληση, εάν η Κομισιόν αναμειγνύονταν στην προεκλογική εκστρατεία. Έτσι, παρά το ταμπεραμέντο μου, επέβαλα αυτοσυγκράτηση».
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου