Κατά πολλούς το πραξικόπημα της Τουρκίας ήταν προμελετημένο  και καλά στημένο από τον ίδιο τον Ερντογάν, ενώ κατ' άλλους ήταν ένα πραξικόπημα που στήθηκε από ερασιτέχνες και γι’ αυτό απέτυχε.
Όποια εκδοχή όμως και αν θεωρήσουμε ως δεδομένη κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κάποιοι γνώριζαν για το πραξικόπημα και ένας από αυτούς ήταν και ο Ερντογάν.
Ο τρόπος που λειτούργησε ο πρόεδρος της Τουρκίας καθ' όλη τη διάρκεια του πραξικοπήματος αλλά και μετά από αυτό, δείχνει τον ρόλο του ανδρός.
Η Τουρκία πάει για διαμελισμό και αυτός που θα το κάνει θα είναι ο Ερντογάν. Ο λαός που τον στηρίζει νομίζει ότι βρήκε έναν νέο Σουλτάνο που θα αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
"Η Τουρκία είναι σε μια δύσκολη καμπή. Υπάρχει ένας λογαριασμός απλήρωτος τα τελευταία εκατό χρόνια. Ο λογαριασμός αυτός τοποθετήθηκε και πάλι μπροστά μας. Ο λογαριασμός αυτός θα καθορίσει την τύχη των εδαφών μας, μπαίνουμε σε μια τέτοια περίοδο» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προετοιμάζοντας τον λαό για αυτά που έρχονται.
Το Κουρδικό κράτος είναι γεγονός και οι χάρτες που δημοσίευσαν οι FT, στους οποίους απεικονίζονται τα νέα σύνορα της Τουρκίας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προπαγάνδα που απαιτείται για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη.  
Στην Ελλάδα όπως πάντα τα πολιτικά μας δουλικά είναι αλλού. Αν παρατηρήσει κανείς αυτούς τους βλάκες τρελαίνεται. Τα δελτία ειδήσεων δεν έχουν άλλο θέμα πέραν του πώς η κυβέρνηση επιτίθεται και προτίθεται να διαλύσει το λαό.
Σε μία φάση που χρειάζεται το ηθικό του λαού να είναι υψηλό, οι κυβερνώντες φροντίζουν να επιτίθενται στο λαό καθιστώντας τον ένοχο.
Όλες οι προσπάθειες του Τσίπρα στοχεύουν στη λεηλασία του λαού. Καμία μα καμία αναφορά σε αυτά που έρχονται και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, όπως και καμία αναφορά σε παροχές που οφείλει η κάθε κυβέρνηση να κάνει προς τον λαό, Καμία αναφορά σε λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, πολύ δε περισσότερο καμία ενημέρωση και προετοιμασία του λαού για αυτά που έρχονται.




Δημοσίευση σχολίου