Περισσότεροι από 400 Γερμανοί στρατιώτες έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Rheinische Post.

Οι περισσότερες αιτήσεις, έχουν γίνει δεκτές. Βέβαια, η παραίτηση δεν είναι… δωρεάν για τους Γερμανούς. Αντιθέτως, θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος, τα λεφτά της εκπαίδευσής τους. Από τα μέσα του 2014 μέχρι σήμερα, 469 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες, έχουν υποβάλλει ανάλογες αιτήσεις να διακόψουν τις στρατιωτικές τους υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 67% των αιτήσεων, έχει γίνει δεκτό, ενώ το 25% απορρίφθηκε. Οι υπόλοιπες αιτήσεις δεν θεωρήθηκαν ολοκληρωμένες νομικά, ή ανακλήθηκαν από τους αιτούντες.
«Όταν το ρίσκο στο επάγγελμα του στρατιώτη -να σκοτώσει ή να σκοτωθεί σε κατάσταση μάχης- θεωρείται μια πιθανότητα για πρώτη φορά… μόνο τότε οδηγεί σε τέτοιες συνέπειες» αναλύει η Γερμανίδα πολιτική επιστήμονας Κατρίν Κουνέρτ στην Deutsche Welle.
H Reihnische Post αποκαλύπτει ακόμα πως ο αριθμός των Γερμανών στρατιωτών που πάσχουν από μετατραυματικό στρες, ανεβαίνει ραγδαία. Το 2015, ο αριθμός είχε αυξηθεί κατά 15% συγκρινόμενα με εκείνα του 2014 (235 από 204 ασθενείς).
Μεταξύ των παραιτήσεων των στρατιωτών, 153 είναι αξιωματικοί, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος για τις σπουδές τους, συνολικά 5.6 εκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά αυτά που θα πρέπει να πληρωθούν στη γερμανική κυβέρνηση, κυμαίνονται μεταξύ 1200 και 69000 ευρώ!
Ο γερμανικός στρατός επανδρώνεται αυτή τη στιγμή από 167 χιλιάδες άνδρες, αριθμός μικρότερος από το στόχο που έχει θέσει το γερμανικό κράτος για 170 χιλιάδες. Η επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, σχεδιάζει 7000 επιπλέον προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
sputniknews.com

Δημοσίευση σχολίου