Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ) για τις ανάγκες των αναπτυξιακών νόμων, που δημοσιεύεται σήμερα στο "Διαύγεια", ορίζει ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά από 3 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και 17 Οκτωβρίου 2016, ώρα 15:00, στο υπουργείο Οικονομίας.

 Συγκεκριμένα, στην απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, "για την εξυπηρέτηση της παρακολούθησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων που εντάσσονται στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων, προσκαλείται κάθε ενδιαφερόμενος να υποβάλει αίτηση, προκειμένου να στελεχωθεί το Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ)".

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση για την υποβολή αίτησης αφορά και τα στελέχη του αντίστοιχου Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών που συστήθηκε και λειτούργησε στο πλαίσιο του προγενέστερου αναπτυξιακού νόμου 3908/2011.
Το ΕΜΠΕ αποτελεί θεσμικό όργανο, για την αποτελεσματική και αξιόπιστη παρακολούθηση και έλεγχο των ενισχυόμενων επενδυτικών σχεδίων και λειτουργεί στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται στους προγενέστερους, αλλά και στο νέο αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 "Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων περιφερειακών ενισχύσεων ιδιωτικών επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις".
Από το Μητρώο αυτό θα επιλέγονται ελεγκτές για τη διενέργεια ελέγχων επενδυτικών σχεδίων όλων των κατηγοριών επενδύσεων (καθεστώτα ενισχύσεων) του Νόμου 4399/2016, καθώς και των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, και είναι ενιαίο για όλες τις υπηρεσίες εφαρμογής αυτού.
Όροι και προϋποθέσεις
Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι:
- Είναι ηλικίας μέχρι 67 ετών.
- Είναι ενεργά μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ ή ενεργά μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, εφ' όσον η επαγγελματική τους ειδικότητα το απαιτεί.
- ∆εν έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ούτε υπάρχει εις βάρος τους εκκρεμοδικία για το αδίκημα της κλοπής ή της υπεξαίρεσης ή απάτης ή εκβίασης ή πλαστογραφίας ή ψευδορκίας ή δωροδοκίας, ούτε έχουν καταδικαστεί ή εκκρεμεί δίωξη για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή τους, όπως για απιστία περί την υπηρεσία και για παράβαση καθήκοντος. Πρόσθετη προϋπόθεση αποτελεί η μη επιβολή πειθαρχικής ποινής, καθώς και η μη έναρξη διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης για σοβαρό παράπτωμα (όπως ενδεικτικά η παράβαση καθήκοντος, η παράβαση της υποχρέωσης εχεμύθειας, η δωροδοκία, κλπ).
- Δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, όπως θα τεκμηριώνεται με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από το ΟΕΕ ή το ΤΕΕ.
- Είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι/Α.Τ.Ε.Ι) του εσωτερικού ή
αναγνωρισμένων ισότιμων τίτλων σπουδών της αλλοδαπής σε αντικείμενο οικονομικής κατεύθυνσης (όπως οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και συναφή) ή τεχνολογικής κατεύθυνσης και θετικής κατεύθυνσης (βιολόγοι, γεωπόνοι, πληροφορικοί κλπ).
Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται (εργάσιμες ημέρες, από 9:00 μέχρι 15:00) στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων στα τηλέφωνα: 210 3258800 - 04.
Για τεχνικά προβλήματα που αφορούν την ηλεκτρονική υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Help Desk του Πληροφοριακού Συστήματος, στο τηλέφωνο: 210 77.87.940 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση support@mou.gr.
Στην ιστοσελίδα του αναπτυξιακού νόμου υπάρχουν οδηγίες για την εγγραφή χρήστη στο ΠΣΚΕ και την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, καθώς και σχετικά υποδείγματα.
capital.gr

Δημοσίευση σχολίου