Με ένα άλμα στα 4,85μ. η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε τους αιθέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο μαζί με το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων και χρίσθηκε νέα «βασίλισσα» στο άλμα επί κοντώ.
Η ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου κι έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.
Έτσι στο Ρίο η Ελλάδα έχει πλέον φτάσει τα έξι μετάλλια, τρία εκ των οποίων χρυσά κι ο ελληνικός εθνικός ύμνος θα ακουστεί τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν και θα γίνει η απονομή στην Κατερίνα Στεφανίδη, που θα κρεμάσει στο στήθος της ακόμη ένα μετάλλιο φέτος, μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.


Οι... διαθέσεις της Κατερίνας Στεφανίδη είχαν φανεί ήδη από τα προκριματικά, αφού χρειάστηκε μόλις ένα άλμα για να προκριθεί στον τελικό, όπου έμελε να "σφραγίσει" τηναπόλυτη κυριαρχία της στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, το οποίο πανηγύρισε παρέα με τον Γιουσέιν Μπολτ.

Το "χρυσό" κορίτσι του επι κοντώ με τις φετινές επιδόσεις της, τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (άλμα 4,81μ.), όσο και στη σειρά αγώνων Diamond League, είχε δείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική, αλλά και ψυχολογική κατάσταση, και ότι είναι πανέτοιμη να αντεπεξέλθει στο δύσκολο στοίχημα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Η σταθερότητα που έχει επιδείξει από τις αρχές της χρονιάς στα άλματά της (4,90μ σε μίτινγκ κλειστού στίβου τον Φεβρουάριο, 4,86μ στο γκαλά της Φιλοθέης τον Ιούνιο, 4,81μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ τον Ιούλιο, ίδια επίδοση και στο Diamond League του Μονακό τον ίδιο μήνα, αλλά και 4,80μ στον αντίστοιχο αγώνα του Λονδίνου, λίγες μέρες αργότερα), αποδείχθηκε "χρυσή", όπως και η επίδοσή της στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΡίοΑντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου