Υποκλινόμαστε σε ένα κορίτσι, σε μία οικογένεια, υποκλινόμαστε στην Άννα που με αυτές τις συνθήκες είχε την δύναμη και δόξασε την Ελλάδα.


Τα λόγια είναι περιττά καθώς αυτό που νοιώσαμε και ζήσαμε όλοι είναι δεδομένο και θα μείνει πάντα στις καρδιές μας.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Άννα είναι μόλις 20 ετών και η Άννα Κορακάκη από την Δράμα κατάφερε να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο καθώς είναι η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού μετά το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο μετά το 1920 για την ελληνική σκοποβολή) στα 10μ, την Τρίτη κέρδισε και το χρυσό στα 25μ. με αεροβόλο πιστόλι! 

Πράγματι, από την εποχή του θρυλικού Κωνσταντίνου Τσικλητήρα, είχε να καταφέρει Έλληνας αθλητής να πάρει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 1912 στο 2016, δηλαδή έναν αιώνα και τέσσερα χρόνια μετά, το κατάφερε η Άννα Κορακάκη, που μετά το χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ., πήρε και το χρυσό στο σπορ πιστόλι από 25μ..
Η Άννα βρέθηκε στην σκοποβολή εξαιτίας του πατέρα της Τάσου ο οποίος στην πρώτη της προπόνηση, στην ηλικία των 12 ετών, εκτίμησε ότι «έχει καλό χέρι». Μετά από οκτώ χρόνια αποδείχθηκε ότι είχε πέρα για πέρα δίκιο καθώς η 20χρονη Άννα τον ξεπέρασε.

Η αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης που είναι φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, από το 2011 όταν και ξεκίνησε τις διεθνείς της εμφανίσεις έχει εξελιχθεί σε... συλλέκτρια μεταλλίων!
«Η μικρή έχει καλό χέρι…», είχε εκμυστηρευθεί στη σύζυγο του και δικαιώθηκε πολύ γρήγορα καθώς στα 15 της χρόνια ήρθε και η πρώτη μεγάλη διάκριση με τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων στο Βελιγράδι.
Κι εκεί μπήκε ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα που κάθε χρόνο μεγαλώνει παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια κι ο πατέρας της με την σχεδόν ανύπαρκτη κρατική βοήθεια αλλά και τις κακές σχέσεις που έχει ε την Ομοσπονδία του αθλήματος (και τις οποίες έχει τονίσει σε όσες συνεντεύξεις έχει δώσει).




Δημοσίευση σχολίου