Γιατί με απολύεις ήταν η ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ο Τσίπρας στην συνέντευξη που θεσμικά δίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί κάθε χρόνο στην ΔΕΘ.
Με συμψηφισμό των απολυμένων της ΕΡΤ από τον Σαμαρά προσπάθησε να απαντήσει ο Τσίπρας λέγοντας ότι για τους εργαζόμενους ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς, ως εκείνοι να μην είχαν μάνα, ορίζοντας με αυτό τον τρόπο την αρχή των σημείων πάνω στα οποία θα κινηθεί στο μέλλον η πολιτική αντιπαράθεση.
Ξεκαθάρισε λοιπόν ο Τσίπρας στην συνέντευξή του, ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των δανειστών και αυτών και μόνο αυτών τα συμφέροντα θα υπηρετήσει.
Αυτό σημαίνει ότι εγώ και ο Μητσοτάκης είμαστε ίδιοι καθώς είμαστε υπηρέτες ίδιων αφεντάδων.
Η διαφορά μας είναι μόνο μία.
Εγώ θα υπηρετήσω τα συμφέροντα των δανειστών έχοντας στο πλευρό μου τους δημοσίους υπαλλήλους ενώ ο Κυριάκος κάνει κάθε προσπάθεια για να έχει στο πλευρό του τους Νταβατζήδες.
Έκλαψα για τους απολυμένους της ΕΡΤ γιατί αυτοί είναι οι ψηφόφροι μου και δεν δίνω δεκάρα για εσάς, γιατί εσείς εξαρτάστε από τα αφεντικά σας.
Το αφήγημα θα κρίνει τις επόμενες εκλογές είπε ο Τσίπρας και επιτυχία μας θα είναι εάν καταφέρουμε να πείσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους ότι εμείς θα πιάσουμε τους μνημονιακούς στόχους, με φόρους και χαράτσια ενώ αν έρθει ο Κυριάκους θα πιάσει τους ίδιους στόχους με απολύσεις.
Καλό και κακό μαύρο έβαλε στο τραπέζι ο Τσίπρας και με αυτό τον τρόπο έκλεισε το θέμα των ανέργων που ο ίδιος δημιούργησε στα μέσα ενημέρωσης.
Σύμμαχό του στο μαύρο που προωθεί ο Τσίπρας έχει τους ίδιους τους καναλάρχες οι οποίοι με την συμπεριφορά τους όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησαν οτιδήποτε άλλο εκτός από την αντικειμενικότητα.
Διαπλεκόμενοι καναλάρχες και κυβέρνηση δίνουν τη δική τους μάχη για κυριαρχία αλλά κατά πως λέει η παροιμία "όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν οι βάτραχοι" και στην προκειμένη περίπτωση βάτραχοι είναι η εργαζόμενοι οι οποίοι όπως πάντα θα είναι τα αιώνια θύματα.



Δημοσίευση σχολίου