Σήμερα που όλο το πολιτικό σκηνικό είναι ταυτισμένο με τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων και η ελπίδα που έφερνε ο Τσίπρας μετατράπηκε σε προδοσία, υπάρχει ακόμα ελπίδα η οποία έρχεται από φωνές που "ξεβολεύτηκαν" από τις καρέκλες και την μέθη της εξουσίας και δίνουν το δικό τους αγώνα που, πολλές φορές μπορεί και να μήν γίνεται κατανοητός από τους περισσοτέρους των πολιτών. Άνθρωποι ικανοί, από την πρώτη στιγμή που η πολιτική αλητεία αυτής της χώρας την οδήγησε στα μνημόνια, προσπαθούν με τις λιγοστές τους δυνάμεις να ενεργοποιήσουν το λαό ώστε να αντιδράσει στον τρόμο και την δυστυχία που έσπειραν αυτοί στους οποίους εμπιστέυτηκε. 


Ενώ λοιπόν όλο το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή στη βουλή, σιωπά, κάποιοι δεν παραδίδονται και συνεχίζουν τον αγώνα για τα δίκαια αυτού του λαού που επτά χρόνια τώρα βάλλεται από αυτούς που έστειλε στη βουλή για να τον εκπροσωπήσουν. 


Αποκορύφωμα της προδοσίας ήταν το δημοψήφισμα μαϊμού του Τσίπρα και στον αντίποδα εκείνης της προδοσίας, στήθηκαν δυνάμεις αντίστασης και αντίδρασης οι οποίες δημιούργησαν νομικό φορέα για διεκδίκηση όλων αυτών που απαίτησε ο λαός με το "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος. 


Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον νομικό φορέα, ο οποίος συγκροτείται με πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας» και θα διερευνήσει τέσσερις μεγάλες υποθέσεις, τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ανακοίνωσε απόψε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου.Επικεφαλής του φορέα θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: 

"Η Ζωή προβαίνει σε ένα δεύτερο μεγάλο βήμα. Το πρώτο ήταν η Επιτροπή Αλήθειας που δημιουργήθηκε για τον απάνθρωπο δανεισμό της χώρας μας, για το δάνειο εκείνο που έδεσε χειροπόδαρα ολόκληρο τον ελληνικό λαό για να του πάρει τα πάντα. Τα αποτελέσματά της φάνηκαν σε όλο τον κόσμο. Η Επιτροπή Αλήθειας μπορεί να καταργήθηκε από την ″αριστερή″ διακυβέρνηση της χώρας, αλλά ταρακούνησε τον κόσμο. Προσωπικά, θα βοηθήσω συμβουλευτικά και με την εμπειρία μου τον νέο φορέα για να φέρει σε πέρας το έργο του».


Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα θα είναι υπεύθυνη για τις δράσεις που θα αναλάβει ο φορέας στο Ευρωκοινοβούλιο και τα ευρωπαϊκά όργανα. Σε μήνυμα που απέστειλε η Σοφία Σακοράφα σημειώνει ότι: «Όταν η ιστορία μετατρέπεται σε φάρσα, όταν η λιτότητα μετατρέπεται σε αβάσταχτη κανονικότητα, όταν το χρέος τους μετατρέπεται σε χρέος μας, όταν το ξεπούλημα μετατρέπεται σε ανάπτυξη, η μόνη επιλογή είναι η σύγκρουση. Ο νομικός φορέας είναι ένα πολύτιμο πολιτικό εργαλείο».


Επίσης, θα συμμετέχουν στον τομέα τεκμηρίωσης και ανάδειξης των θεμάτων ο αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου Στράτος Γεωργούλας, ο δικηγόρος Φώτης Μαζαράκης και ο πρώην γ.γ. δημόσιας περιουσίας Δημήτρης Κλούρας.


«Η Δικαιοσύνη δεν είναι διεκπεραίωση, δεν είναι πρόσχημα, δεν μπορεί να είναι άλλοθι ή σύνθημα. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη λαϊκή κυριαρχία. Με αυτό το μέσο θα προασπίσουμε τη Δημοκρατία», ανέφερε η επικεφαλής της ″Πλεύσης Ελευθερίας″ και πρόσθεσε: «Από την στιγμή που ανακοινώσαμε την ίδρυση του νέου φορέα, έπεσε σιωπητήριο από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση. Είναι ιδιαίτερη τιμή ότι ενοχλούμε τόσο».


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί το καταστατικό του νομικού φορέα και θα ανακοινωθεί το όνομά του και προανήγγειλε τέσσερις μεγάλες εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβριο για τις ισάριθμες υποθέσεις, στις οποίες θα παρέμβει η φορέας.

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου