Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τις ηγεσίες των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας και κυρίως το αντικείμενο της συνάντησης που όπως διέρρευσε αμέσως μετά η ίδια η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης ήταν το μισθολογικό των δικαστικών με αιχμή τα ειδικά μισθολόγια. 

 Λάδι στη φωτιά έριξαν και οι δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση για μικρές αυξήσεις στην ηγεσία των δικαστικών και υπόσχεση να μηγίνουν νέες μειώσεις στους υπόλοιπους δικαστικούς και η δήλωση του Προέδρουτου Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι «καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας». 
 «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση. Θεωρούμε ότι δόθηκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των δικαστών. Θέλουμε απλώς να διασφαλίσουμε τη διατήρηση του μισθολογίου μας», σημείωσε από τη μεριά τηςη πρόεδρος του Αρείου ΠάγουΒασιλικήΘάνου. 
 Η αντιπολίτευση αντέδρασε τόσο για τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να γίνει η σημερινή συνάντηση (εκκρεμεί η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες) όσο και για τη θεματολογίας της που κατά τους συμμετέχοντες ήταν το μισθολογικό των δικαστών. 
   Ν.Δ.: Οσμή συναλλαγής   
 Το γεγονός αυτό εκλήφθηκε από την ηγεσία της αντιπολίτευσης ότι «μύριζε» συναλλαγή κάτι που ανέφερε ευθέως η ΝΔ στην ανακοίνωσή της. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη δήλωσή του σημείωσε ότι «οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή». 
 «Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται», συνέχισε ο συντάκτης της ανακοίνωση της Ν.Δ. για να καταλήξει συνδέοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το θέμα με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες: «Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν της εφαρμογής των νόμων και μόνον». 
   Κυβέρνηση: Ανάλογη συνάντηση έκανε και ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός   
 Στη Ν.Δ. απάντησε η κυβέρνηση λέγοντας ότι «προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του δικαστικού κόσμου». «Καλά θα κάνει η Νέα Δημοκρατία να κατανοήσει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συνδικαλιστικούς φορείς. Αποτελεί θέμα πολιτειακής τάξης και λειτουργίας του Πολιτεύματος. Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δεν προσβάλλει την Κυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία. Προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του Δικαστικού κόσμου», σημείωσε η κυβέρνηση θυμίζοντας ότι «ανάλογου περιεχομένου συνάντηση με την Ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης, έχει κάνει ως Πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς στις 6/12 του 2012». 
 Από πλευράς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης.Θ. Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι «τελικά ο κ. Πρωθυπουργός δεν τηρεί πια ούτε τα προσχήματα στις καθημερινές παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης. Η σημερινή συνάντηση με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων ‘‘φέρεται’’ να έγινε για το Ειδικό Μισθολόγιο, χωρίς όμως την παρουσία των Ενώσεων των Δικαστών» 
 Το Ποτάμι. σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οκ. Τσίπρας αφού έλυσε χθες τα προβλήματα της εκπαίδευσης με τον κ. Καμμένο και τους μητροπολίτες, σήμερα λύνει και τα προβλήματα της Δικαιοσύνης. Καλεί λοιπόν την ηγεσία της Δικαιοσύνης και τάζει ότι δεν θα μειώσει τους μισθούς των δικαστών». 


Δημοσίευση σχολίου