ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ, ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΚΟΡΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ''ΟΧΙ'' ΤΟΥ '40, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, μιλώντας σήμερα το πρωί σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο Κερατσίνι, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
«Αποτελεί το άκρον άωτον της υποκρισίας να ακούμε παχιά λόγια και μεγάλες κορώνες για το ΟΧΙ του ’40 και την Εθνική μας Αντίσταση από μία πολιτειακή και πολιτική ηγεσία που έχει παραδώσει τη χώρα στηνμνημονιακή υποδούλωση, στο ξεπούλημα και σε νεοαποικιακή κατοχή.
Από μια πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, επίσης, που έχει «θάψει» στην πράξη τις αμετάκλητες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, οι οποίες δικαιώνουν τους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, όπως έχει ενταφιάσει στην πράξη και τις μεγάλες εθνικές διεκδικήσεις των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, τα οποία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτουςαναβιβάζει κατ’ ελάχιστον σε ύψος άνω των 300 δισ. ευρώ».
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε επίσης την επικαιρότητα του ΟΧΙ του ’40 και υπογράμμισε ότι:
«Τιμούμε το ΟΧΙ του ’40 και το αντιστασιακό έπος του ελληνικού λαού, σημαίνει πρώτα απ’ όλα ότι διεξάγουμε στο σήμερα ανειρήνευτο αγώνα για να απαλλάξουμε τη χώρα από την τρόικα και ταμνημόνια, τη λιτότητα και την υποτέλεια και ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη,ανεξάρτητη και λεύτερη, που θα βαδίζει σε τροχιά ανάπτυξης, κοινωνικού μετασχηματισμού,αλληλεγγύης και δικαιοσύνης».
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί και πρέπει να καταστεί άμεσα νικηφόρος και επ’ αυτού τόνισε χαρακτηριστικά:
«Η τιμή στο ΟΧΙ του ’40, στην αντιστασιακή εποποιία ’41 – ’44 και στο συνακόλουθο πρόσφατο περήφανοΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, σημαίνει ότι διαμορφώνουμε τώρα και έγκαιρα, ενόψει εξελίξεων, ένα μεγάλο πολιτικό λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής.
Αυτήν την ώρα καλούμε όλες ανεξαιρέτως τις αριστερές, ριζοσπαστικές πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις να σγκροτήσουμε συγκροτήσουμε ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ χωρίς να το ακολουθήσουν οι γνωστοί παλιότεροι συμβιβασμοί.
Απευθύνουμε έκκληση για ένα μεγάλο πολιτικό κινηματικό και εκλογικό μέτωπο όλων των ριζοσπαστικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, που μπορεί εδώ και τώρα να συνεγείρει και να ενώσει τον λαό σε έναν νικηφόρο αγώνα για να γκρεμίσουμε το μνημονιακό τείχος και να δώσουμεελπίδα και προοπτική στη χώρα και τη νεολαία μας».
ΤΟ ''ΜΕΤΩΠΟ'' ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Πολιτικοί κύκλοι, αναφερόμενοι στην πρόταση της ΛΑ.Ε για ένα μέτωπο, πολιτικό και εκλογικό, τωνριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, τόνιζαν ότι αν αυτό το μέτωπο, από την ΛΑ.Ε και τηνΑΝΤΑΡΣΥΑ, έως την Πλεύση Ελευθερίας και άλλες ριζοσπασισκές δυνάμεις, μπορούσε να διαμορφωθεί, τοτε θα άλλαζε ριζικά ο πολιτικός και κινηματικός χάρτης της χώρας.  
Πολύ περισσότερο, αν το ΚΚΕ εγκατέλειπε την αντιενωτική στάση του και συμμετείχε στο μέτωπο.
Ένα τέτοιο μέτωπο, δίνοντας ελπίδα στον λαό θα μπορούσε να υποβοηθήσει μια πολύ μεγάλη πλατιά και δυναμική ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι ένα τέτοιο μέτωπο, σύμφωνα με σοβαρές σφυγμομετρήσεις που έχουν γίνει και για ευνόητους λόγους δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θα είχε ισχυρές πιθανότητες να έρθει γρήγορα δεύτερη πολιτική δύναμη, ρίχνοντας στα τάρταρα τον ΣΥΡΙΖΑ και να παίξει το ρόλο τουκαταλύτη για μια μεγάλη ανάπτυξη ενωτικών λαϊκών αγώνων σε νικηφόρα κατεύθυνση.  
Ο λαός χρειάζεται ελπίδα.  
Την ελπίδα μπορεί να την προσφέρει πιο γρήγορα από κάθε τι μια ενωτική, αξιόπιστη καιριζοσπαστική αντιμνημονιακή προσπάθεια.  
Όσες δυνάμεις αυτήν την ώρα δεν ''πιάνουν'', με εκείνο ή το άλλο πρόσχημα, την απόλυτη ανάγκη τουενωτικού μηνύματος, δυστυχώς προσφέρουν εκ των πραγμάτων νερό στο μύλο της απογοήτευσης και του ''μνημονιακού μπλοκ''.


Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου