Ιμάμης στο Ναό της Αγίας Σοφίας μετά από 80 χρόνια.
Πλέον θα ακούγεται από τους μιναρέδες η προσευχή πέντε φορές την ημέρα, ενώ οι τουρίστες Έλληνες θα ενισχύουν την Τούρκικη οικονομία, διαλαλώντας σε όλο τον πλανήτη ότι ο νεοέλληνας δεν έχει καμία σχέση με τους προγόνους του.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας την απόφαση του διορισμού, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Θέλω να συγχαρώ το Υπουργείο Θρησκευμάτων που για πρώτη φορά διόρισε έναν Ιμάμη στην Αγία Σοφία».
Να αναφερθεί ότι ο Ιμάμης της Αγίας Σοφίας σε δηλώσεις του σχετικά με τον διορισμό, τόνισε ότι «αυτός ο χώρος είναι όπως ξέρετε ένα σύμβολο! Φίλοι και συγγενείς όταν έμαθαν το νέο του διορισμού μου, άρχισαν να λένε: χότζα ευχόμαστε αργότερα να πας στο τάδε τζαμί. Εγώ όμως τους απαντώ πως εδώ βρίσκομαι στη κορυφή».
«Το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι πέραν των στόχων μου. Αν και νιώθω ανάξιος, θα αποδεχθώ ότι έτσι έκρινε ο Θεός» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρώτος Ιμάμης της Αγίας Σοφίας μετά από 80 χρόνια.
Σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ ο τουρικός λαός σχολίασε θετικά τον διορισμό του Ιμάμη, λέγοντας ότι ο διορισμός αυτός είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά ακόμα δεν έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

Πάντως ο διορισμός του Ιμάμη της Αγίας Σοφίας έγινε μια μέρα πριν την 25η επέτειο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, κάνοντας λόγο για ένα «δώρο» της Τουρκίας στο Φανάρι.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου