Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που διέφυγαν στην χώρα μας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι και πάλι κρατούμενοι. Αφού αφέθηκαν αρχικά ελεύθεροι για το διοικητικό σκέλος, συνελήφθησαν εκ νέου για το ποινικό.
Τα εντάλματα εκτελέστηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού. Προς το παρόν συνεχίζεται η διαδικασία για την έκδοσή τους.
Η ποινική διαδικασία ξεκίνησε ενώ εκκρεμεί ο δεύτερος βαθμός για τις διαδικασίες ασύλου αλλά και παρά το γεγονός ότι οι Τουρκικές αρχές δεν έχουν απαντήσει στα διευκρινιστικά ερωτήματα που τους τέθηκαν σχετικά με το αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Σύμφωνα με τον συνήγορο τους Χρήστο Μυλωνόπουλο «ξεκινά μια διαδικασία ενώ γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία είναι αποκλεισμένη η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και οι Τούρκοι τους επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ενώ έχει εξαγγελθεί από επίσημα χείλη η επαναφορά της θανατικής ποινής».
Στον φάκελο που απέστειλαν οι αρχές της γειτονικής χώρας, ζητείται η έκδοση των οκτώ για τα αδικήματα της απόπειρας κατάλυσης Συντάγματος, της απόπειρας κατάλυσης κοινοβουλίου, της απόπειρας κατά της ζωής του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και της αρπαγής δια της βίας ελικοπτέρου.


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου