Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε τον Ισραηλινό υπουργό Εθνικής Αμύνης, ο οποίος καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά της Τουρκίας και του προέδρου της Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα την ισραηλινή εφημερίδα, Haaretz, ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ πρόσφατα μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της Τουρκίας και υποστήριξε πως θα πρέπει να ασκηθεί μια πολύ σκληρή πολιτική κατά των Τούρκων, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα στον Ερντογάν το οποίο κατηγόρησε σαν τον μέγα οπορτουνιστή με απρόβλεπτες στροφές στην εξωτερική του πολιτική όπως αυτό έγινε με την Ρωσία.
Ο Avigdor Liberman τόνισε στην ομιλία του ότι κανείς δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον Ερντογάν ο οποίος είναι άκρως επικίνδυνος και πηγή αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή. Η Τουρκία, υποστήριξε ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ, μετατρέπεται από τον Ερντογάν ενώ καταρρέει το κεμαλικό καθεστώς σε μια φονταμενταλιστική ισλαμική χώρα με όλους τους κινδύνους αυτής της εξέλιξης.

Να σημειωθεί ότι ο Avigdor Liberman είχε αντιταχτεί έντονα στην απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει σε αποζημίωση των θυμάτων του Mavi Marmara και τάχτηκε υπέρ της ανοιχτής σύγκρουσης με τους Τούρκους, σύμφωνα με τον γνωστό Τουρκολόγο Νίκο Χειλαδάκη.

Δημοσίευση σχολίου