Για ακόμα μία φορά το σύστημα κατέρρευσε.

Μέσα ενημέρωσης, δημοσκόποι, πρώην πρόεδροι και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς έδειχναν Κλίντον αλλά οι Αμερικανοί έδειξαν την αγανάκτησή τους ψηφίζοντας Τράμπ , έχοντας υπόψη τους ότι από τα δύο "κακά" επιλέγουν αυτό που δεν θέλει το σύστημα.
Τράμπ ο νέος πλανητάρχης και οι Αμερικανοί περιμένουν ότι από όσα είπε, τουλάχιστον ένα θα το κάνει. Θα κλείσει φυλακή την Κλίντον.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει κερδίσει πολλές από τις πολιτείες-κλειδιά που καθορίζουν το αποτέλεσμα λόγω του μεγάλου αριθμού των εκλεκτόρων.
Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε σε Φλόριντα, Οχάιο και Βόρεια Καρολίνα τρεις από τις πολιτείες που αποτελούν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πεδίο μάχης μεταξύ των υποψηφίων.
Η Κλίντον κέρδισε μεταξύ άλλων τη Βιρτζίνια, το Κολοράντο, τη Νεβάδα και την Καλιφόρνια, ενώ το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν που δεν έχουν ψηφίσει υπέρ ενός Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου από τη δεκαετία του 1980 αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση-θρίλερ.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η Χίλαρι Κλίντον θεωρούσε ως δεδομένη την επικράτησή της στις συγκεκριμένες πολιτείες και επιχείρησε να καλύψει το χαμένο έδαφος μόλις τις τελευταίες ημέρες, σε μια κίνηση που ενδεχομένως ήρθε πολύ αργά.
Μέχρι στιγμής ο Τραμπ συγκεντρώνει συνολικά 244 εκλέκτορες έναντι 215 που έχει εξασφαλίσει η Χίλαρι Κλίντον.
Υπενθυμίζεται ότι νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει 270 εκλέκτορες.


Δημοσίευση σχολίου