Γι’ αυτό τον καλώ σε ανοιχτό διάλογο, ενώπιον του ελληνικού λαού, σε όποιο ΜΜΕ αυτός επιλέξει και με όποιον συντονιστή δημοσιογράφο αυτός θέλει, για να σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμύθι της Ν.Δ., το οποίο επαναλαμβάνει διαχρονικά επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση: «Ο λύκος τρίχα αλλάζει, δέρμα δεν αλλάζει». 
Οσα χρόνια και αν περάσουν, οι ηγέτες της συντηρητικής παράταξης δεν εννοούν να εκσυγχρονιστούν και να πουν κάποτε και κάποιες αλήθειες στον ελληνικό λαό. Για να αποδείξω δε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στα στελέχη της Ν.Δ. ότι η αλήθεια είναι πως η συντηρητική παράταξη είναι εκείνη που κατέστρεψε τη χώρα και την κοινωνία, θα δημοσιεύσω για πολλοστή φορά τους πίνακες της διαχρονικής εξέλιξης του δημοσίου χρέους, τους οποίους αν ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να τους αμφισβητήσει, ας έλθει δημόσια να μας το πει, αντί να κρύβεται πίσω από τα έωλα και παραπλανητικά συνθήματα.
Από τον πίνακα 1 προκύπτει χωρίς καμιά αμφιβολία ότι είναι αναληθές και σκόπιμο αυτό που επί είκοσι πέντε και πλέον χρόνια υποστήριζε η Ν.Δ. και το δήθεν εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ότι υπερχρεώθηκε η χώρα μας το 1989 λόγω της κοινωνικής πολιτικής και άλλων παροχών που δόθηκαν στον ελληνικό λαό την περίοδο 1981-1989. 

Προκύπτει, αντίθετα, ότι μετά το 1989, παρότι πάρθηκαν αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα και εκποιήθηκε μέρος της εθνικής περιουσίας, το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης αυξήθηκε σημαντικά και ως ποσοστό στο ΑΕΠ και σε απόλυτους αριθμούς. Επίσης είναι γνωστό ότι και η ανεργία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, σήμερα τετραπλασιάστηκε και έφτασε στο 25%.
Ασφαλώς η Ν.Δ. και ο σημερινός αρχηγός της, όπως και παλαιότερα ο Κων/νος Μητσοτάκης, είχαν και έχουν κάθε λόγο να διατυπώνουν ψευδή συνθήματα, γιατί, γι’ αυτούς και για τη συντηρητική παράταξη, οι δαπάνες για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων καθώς και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η ανάπτυξη που φέρνει απασχόληση και όχι συσσώρευση υπερκερδών στις τράπεζες και τις πολυεθνικές οικονομικές μονάδες, αποτελούν περιττές και οικονομικά αναποτελεσματικές δαπάνες.
Αυτό γιατί ο νεοφιλελευθερισμός αντιμετωπίζει τις κοινωνίες ως μάζες, μέσα από αριθμούς και δείκτες, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους.
Γι’ αυτό προωθεί διεθνώς και στη χώρα μας συνεχώς μετά το 1989 και μέχρι σήμερα πολιτικές απάνθρωπης λιτότητας, που οδηγούν στην τρομακτική αύξηση της ανεργίας, στη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού και στην κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, για να υπάρξουν μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να πληρώνονται τοκοχρεολύσια στους πάσης φύσεως δανειστές και να δημιουργούνται υπερκέρδη στις οικονομικές ελίτ.
Αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αρνηθεί να ανταποκριθεί και στο σημερινό αίτημά μου για ανοιχτό διάλογο ενώπιον του ελληνικού λαού προς ανάδειξη της αλήθειας, όπως και ο Κων/νος Μητσοτάκης έκανε είκοσι πέντε χρόνια που ζητώ ανοιχτό διάλογο, τότε θα αποδείξει εμπράκτως ότι είναι κοινός συκοφάντης.
Θα αποδείξει επίσης ότι το αφήγημά του περί συμφωνίας αλήθειας είναι ένα απατηλό πυροτέχνημα με το οποίο προσπαθεί να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό την αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική που πρεσβεύει, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ακολουθεί τις πιο απαράδεκτες παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις του παρελθόντος που καταδίκασε και καταδικάζει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Επιτέλους, κάποτε θα ασκήσουν πολιτική ξανά τα κόμματα, αντί για διαχείριση μιας ξεπερασμένης παλαιάς νοοτροπίας που υποβαθμίζει τους πολίτες, τους θεσμούς και την αξιοπιστία της χώρας;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ο πίνακας 1 περιλαμβάνεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού έτους 1998, σελ. 180.
εφημερίδα των συντακτών.

Δημοσίευση σχολίου