Πανικό σε όλη την Ευρώπη προκάλεσε το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.


Σύμφωνα με την έρευνα, την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο αναμένεται να λάβει η ηγέτης του «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν, η οποία έχει δεσμευτεί να οδηγήσει τη Γαλλία άμεσα σε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, σχεδόν 1,5 ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον άλλοτε πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν. Ωστόσο, ο τελευταίος πιστεύεται ότι θα επικρατήσει με διαφορά στον δεύτερο γύρο, καθώς θα τύχει της υποστήριξης των δημοκρατικών και φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στον δεύτερο γύρο και σε περίπτωση που υπάρχει αναμέτρηση Φιγιόν-Λεπέν, ο πρώτος θα λάβει ποσοστό 64%, έναντι 36% της εκπροσώπου του ακροδεξιού κόμματος.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά, καθώς κυμαίνεται από 17% έως 20% και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί στην έκπληξη της εκλογικής διαδικασίας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε περίπτωση «μονομαχίας» Φιγιόν και Μακρόν στον δεύτερο γύρο, οριακά νικητής δείχνει να αναδεικνύεται ο Μακρόν, με ποσοστό 52%, έναντι 48% του πρώην πρωθυπουργού.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου