Δείξαντες τον ήλιο στον βασιλιά της Ανατολής οι Αθηναίοι, διαβεβαιούν ότι :
 '' Άχρι αν ούτος ταύτην πορεύηται την πορείαν,  Αθηναίοι πολεμήσουση Πέρσαις υπέρ της δεδηωμένης χώρας και των ησεβημένων και κατακεκαυμένων ιερών''.
( εν όσω ο ήλιος κινείτε στην ίδια τροχιά , οι Αθηναίοι θα πολεμούν τους Πέρσες για την φλεγόμενη πόλη τους και τους βεβηλωμένους και καμμένους  ναούς της ) .


  Αυτή ήταν η απάντηση των Αθηναίων στον Πέρση βασιλιά που νόμιζε ότι τα πάντα είναι ''πλούτου και χρημάτων ώνια'' όταν τους  πρότεινε και την αποτεφρωμένη από τον πόλεμο πόλη των να ανεγείρει και τους υπόλοιπους Έλληνες κυρίους να καταστήσει με μόνο όρο, αν έστεργον να απόσχουν του κοινού κατά των Περσών αγώνος των Ελλήνων .
Προς δε τους φοβηθέντες Λακεδαιμόνιους , που ανησύχησαν μη τυχόν οι Αθηναίοι λόγω της εξαθλίωσής των από τις συνέπειες του πολέμου ενδώσουν στις δελεαστικές - χρημάτων -  προτάσεις ξεπουλώντας την κυριαρχία των Ελλήνων στους Πέρσες της Ανατολής  ( όπως την ξεπουλάμε σήμερα στους Γερμανούς της Δύσης ) , αποκρίνονται :
  '' Ούκ έστι χρυσού τοσούτον πλήθος ούθ' υπέρ γήν ούθ' υπό γήν ,όσον Αθηναίοι δέξαιντο αν  πρό της των Ελλήνων ελευθερίας '' .             
( δεν υπάρχει τόσος χρυσός επάνω και κάτω από την γήν, όσο για να δεχθούν οι Αθηναίοι να τον ανταλλάξουν με την ελευθερία των Ελλήνων).
Με την στάση τους αυτή οι Αθηναίοι καί την ελευθερία της Ελλάδας επέτυχαν και το όνομα των Ελλήνων δόξασαν.
Πως η ιστορία προκλητικότερη επανέρχεται σε μια άλλη γεωγραφία και οι άρχοντες μας  με πράξεις και συμφωνίες διαπράττουνε τέτοια λάθη που συρρικνώνουν τον Ελληνισμό σε ύλη .... και πνεύμα μπερδεύοντας την σύνεση με την ατολμία και την επιβίωση με την υποταγή , είναι το ζητούμενο της σύγχρονης εφαρμοσμένης πολιτικής και της ποιότητας των πολιτικών μας.
Το πώς δεν συναισθανόμαστε ως Λαός να διατρέχει ιερόν ρίγος στο σώμα μας  όταν ενωτιζώμεθα τοιούτους υψηλούς λόγους για να εξεγερθούμε σπάζοντας τα δεσμά της ντόπιας και ξένης τυραννικής δουλείας , είναι το ερώτημα του ποιοί Έλληνες είμαστε ;
Ίδια προβλήματα σε διαφορετικές εποχές , ίδιοι άνθρωποι με διαφορετικά ιδανικά το ψυχορράγημα του Ελληνισμού, γιατί ενώ συνεχίζουμε να υπάρχουμε , πάψαμε να είμαστε πιά Έλληνες και δεν μπορούμε να γίνουμε ούτε και Ευρωπαίοι.
Η  ''ανθρωπολογία της παρακμής''    οι  Έλληνες του εικοστού πρώτου αιώνα που δεν έχουν κατανοήσει στον ιστορικό τους προορισμό ότι , δεν αποτελούν απλώς Κρατική εθνότητα αλλά σφραγίδα πολιτιστικής ταυτότητας στην Παγκόσμια κρίση του αιώνα .

Σ' εκείνους τους Έλληνες γονάτισε με σεβασμό  σύμπασα η ανθρωπότης, για να ξευτελιστούμε σήμερα εμείς  'γονατιστοί απόγονοι'  στους Τεύτονες ( Γερμανικοί λαοί ) αυτής της απολυταρχικής Ευρώπης !
" Έλληνες στην Ανατολή, ραγιάδες στην Δύση"
Αιδώς Αργείοι ο αντίλαλος της ιστορίας !
Δεν έχουμε κατανοήσει την σημασία της ιστορίας μας ως οδηγό, αναζητώντας σωτηρία  χωρίς φρόνηση με αφελή καλοπιστία  στα ασύστολα ψέματα της εμπορευματοποιημένης μας κομματοκρατίας, γιατί δεν έχουμε αντιληφθεί ότι στην διακυβέρνηση των κοινών  ''το πείθεσθαι και ακολουθείν τοις εύ φρονούσιν ούκ αισχρόν, αλλά σεμνόν έστι και σωτήριον'' .

Πόσο σωτήριο θα ήταν για την Ελλάδα και από πόσα δεινά θα έσωζε τον Ελληνισμό στους χρόνους της  ιστορίας μας μηδέ εξαιρουμένης της σήμερον,  - μία χειρονομία - , σαν εκείνη του εξορισμένου Αριστείδη προς τον πολιτικό του αντίπαλο  Θεμιστοκλή, που λησμόνησαν την παλιά τους έχθρα και αποφάσισαν να συνεργασθούν για να σώσουν την κινδυνεύουσα πατρίδα .
"Η δε φιλοτιμία, πάντων επικρατούσα των παθών, τοίς τής πατρίδος υπεχώρει καιροίς" μας λέει ο Πλούταρχος τονίζοντας το ευανάκλητο των πολιτικών διαφορών πρό του κοινού κινδύνου .   
Όχι μόνο δεν θα θρηνούσαμε την Ελληνική Ιωνία και την Σμύρνη που συνεχίζεται.......... με την μετατροπή του Αιγαίου σε απέραντα  Ίμια, αλλά υψωμένη και κυματίζουσα η γαλανή σημαία μας θα καθρεφτίζετο στα γαλανά νερά , τα δικά της νερά του Βοσπόρου , εάν πράτταμε όπως έπραξε ο  Αριστείδης , ευξάμενος ''μηδένα καιρόν Αθηναίους καταλαβείν , ός αναγκάσει τον δήμο Αριστείδου μνησθήναι'' .

 Που εξόριστος ων, χωρίς ενδοιασμό και υστεροβουλία έσπευσε να πληροφορήσει για τις κινήσεις των Περσών τον πολιτικό του αντίπαλο και μετέπειτα νικητή της Σαλαμίνας Θεμιστοκλή , αντί να καταφύγει  στους πολέμιους της χώρας  όπως κατέφυγαν από αντιζηλία, φιλαργυρία και εξουσιομανία οι Ιππίες και οι Δημάρατοι , οι Αλκηβιάδηδες και οι Παυσανίες , διαχρονικοί Εφιάλτες και Ηρόστρατοι με αδικαιολόγητα  ''πόθεν'' και χρυσά ''έσχες'' , ανθέλληνες που ξεπουλούν ακόμη και σήμερα με ατιμωτικές συμφωνίες , τους Έλληνες και την προοπτική τους .
Μήπως δεν το ζήσαμε και αυτό στην σύγχρονη πολιτική μας ιστορία από πρώην, νύν και εν δυνάμει περιφερόμενους Πρωθυπουργούς στις αυλές των ισχυρών που Έλληνες όντες '' ξένους κολακεύουσι ένεκα εξουσίας ''  κατηγορώντας τους Έλληνες και την χώρα των ;    
 Άκαπνοι της ζωής και καριερίστες της πολιτικής  που ποτέ δεν αναλογίσθηκαν και δεν πρόκειται να  αναλογισθούν ότι το κτήνος  δεν είναι η διεφθαρμένη Ελλάδα και το διαπλεκόμενο κρατικό της σύστημα , αλλά η κτηνώδης φύση της ανθρώπινης απληστίας τους που το δημιουργεί.
Είστε δημιουργοί ενός κράτους που έχασε την κοινωνική του βάση για να γίνει εισπρακτικός μηχανισμός  μιας Δημοκρατίας που δεν μπορεί πια να εκμηδενίσει την δύναμη των εκμεταλλευτών.
Ένα σάπιο οικοδόμημα που αναδύει από τις ρωγμές του τις ίδιες πολιτικές αναθυμιάσεις με κάθε φουρνιά εν δυνάμει πολιτικών  να έχει την εμφάνιση την συμπεριφορά και την ομιλία  εκείνων που τους δίδαξαν  την  '' υποκρισία ''  στην υπηρεσία του δόγματος των ισχυρών που λέει : "εξαπατήστε τους λαούς γιατί είναι εχθροί μας".
Θυμηθείτε στο Δημοψήφισμα-παρωδία με τί υποκριτική μαεστρία συνεπικουρούμενος των υπολοίπων μνημονιακών εξαπάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Λαό, εξαϋλώνοντας τη διαφορά της άρνησης από την κατάφαση, μετατρέποντας το ΌΧΙ στην λιτότητα  σε ΝΑΙ στα μνημόνια  και τις σκληρές διαπραγματεύσεις σε ωμές εκκαθαρίσεις των ασυμβίβαστων Αριστερών .
Έργα και ημέρες ενός βρώμικου πολιτικού συστήματος που αναζητώντας την κάθαρση του στα δύσκολα, πάντοτε καταλήγει σε κάποια απόφυση της Αριστεράς για την μεγάλη απάτη, που επαληθεύει στην περιρρέουσα συνείδηση του λαού την υποψία για την υπόγεια διασύνδεση της ψευτο-Αριστεράς με την βρώμικη εξουσία της οικονομικής ελίτ στη χώρας μας.
Κατρούγκαλοι, Φλαμπουράριδες και Σταθάκηδες η θεσμοποιημένη πλουτοκρατία ορκισμένων  "κουμουνιστών" στην υπηρεσία του κεφαλαίου  το πορτρέτο της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.
Κρύψατε από τους Έλληνες την θέαση της ανθρώπινης ασημαντότητας σας, είσασταν και είσαστε ψεύτες , ανειλικρινείς και αδιάντροποι και το
μόνο που καταφέρατε - ο μέγιστος θρίαμβος σας - να ξευτελίσετε τον λαό καθιστώντας την διάθεση για ζωή ενοχλητική, βαρετή και αξιοθρήνητη.
Εξαθλιώσατε τον λαό απομυζώντας τον για να  μοιράσετε ψίχουλα από τα κλεμμένα δικαιώματά του χωρίς να σκεφθείτε ότι πριν το παίξετε γενναιόδωροι πρέπει να είσαστε και γενναίοι (επίδομα ντροπής - συγνώμη Τσακαλώτου ) .
Όσο οι πολιτικοί μας σήμερα θέλουν να αποτελούν μετά των ομοίών των κοινωνία, πόλη και έθνος , οφείλουν να γνωρίζουν όταν νομοθετούν ιδιαίτερα για τα εργασιακά τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά  ότι, όσα και όποια δικαιώματα έχουν αυτοί εν τη κοινωνία, τοσαύτα και τοιαύτα έχουν και πάντες οι όμοιοί των σ' αυτήν την πολιτεία.
Διότι ο σωστός τρόπος, ηθικής και Δημοκρατικής συμπεριφοράς στην άσκηση της εξουσίας είναι να είσαστε περισσότερο ίσοι και δίκαιοι με τους πολίτες , απ' ότι μεταξύ σας.
 Αχρέωτοι πολιτικοί και χρεωμένοι πολίτες δεν μπορεί να είναι το κοινό των Ελλήνων , πρωτογενές πλεόνασμα στα ταμεία και έλλειμμα ζωής στην κοινωνία δεν μπορεί να είναι επίτευγμα  κυβερνητικής πολιτικής και Ελλήνων δικαιοσύνη.
Είναι τυραννικό καθεστώς και ανελεύθερη πολιτεία από εκκολαπτόμενους της διαπλοκής που καμιά εθνική αναγκαιότητα  - πλην της ατομικής των σε καταθέσεις ξένων Τραπεζών - μπορεί να την δικαιολογήσει.
Και οι τασσόμενοι πολιτικοί άρχοντες, "δεν τάσσονται για να υποτάσσονται", ούτε τάσσονται για να επιβάλλουν ιδίας εαυτών πολιτικές ή φιλικών κομμάτων θελήσεις , διότι τοιαύται φιλίαι συνωμοσίαι εστί κατά της πολιτείας λέγει ο Κικέρων και σύντομα θα τις δούμε  ως συνωμοτικό καθεστώς - μεταγραφών και συγκυβερνήσεων - στις ανίερες πολιτικές συμμαχίες των μνημονίων .
Είναι μωρά και ολέθρια, ακόμη και για εσάς, η αξίωση να επιβάλλετε επί των άλλων αυθαίρετα την μνημονιακή θέληση σας και αν το πετύχετε κατά το δίκαιο του ισχυρού να επιβάλλετε τοιαύτη βία θα είναι πρόσκαιρος και η  αντίδραση  "πόλεμος", που στα συντρίμματα του πρώτα εσάς θα θάψει κάτω από τα ερείπιά του .
Μόνο το  ''ίσον'' ως έλεγε ο Σόλων , ''πόλεμον ου ποεί'' και αυτό που κυριαρχεί περισσότερο από κάθε άλλο σ' αυτήν την χώρα είναι η ανισότητα που τον εκκολάπτει. 
Διότι εάν το 431 π.Χ ο πρώτος εμφύλιος σπαραγμός  έφερε το τέλος του κλασσικού θαύματος της Ελλάδας  και ο δεύτερος του 1944 τον εθνικό διχασμό στους Έλληνες , ο τρίτος, στο περιβάλλον που ζούμε,  θα μας αποτελειώσει όσο αυτό το ανιστόρητο πολιτικό σύστημα δημιουργεί αυτή την ανισοπολιτεία.

Υπονομεύσατε την αρχή της ισότητας και την ισορροπία στην κοινωνία ,καταστρέψατε την μεσαία κοινωνική τάξη αποδυναμώνοντας την Δημοκρατία, διογκώνετε τους μηχανισμούς του Κράτους εις βάρος των θεσμών της κοινωνίας με πολιτικές εκλογικών σκοπιμοτήτων, διαμορφώσατε για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ένα καθεστώς  ιδιώτυπου φορολογικού ρατσισμού, πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας το δημιούργημα σας , ένα κοινωνικό μόρφωμα που συγκρατεί την έκρηξη του .
Είσαστε επικίνδυνοι για το Ελληνικό Έθνος ως πρόσωπα δουλικά στον ρόλο των εισπρακτόρων και η παραμονή σας στην εξουσία δεν έχει πιά σχέση με την πολιτική , παρά μόνο με οικονομική καταστροφή και ξενική κατάκτηση !
Ποτέ δεν σκεφθήκατε επαίροντες της Αριστεράς , ότι οι φιλοδοξούντες την εξουσία πρέπει να πολιτεύονται πάντοτε με αρχάς ηθικάς ως παράδειγμα οι ίδιοι στον λαό, που δεν δυσκολεύεται να μιμηθεί τα καλά έργα των αρχόντων του , από το να δημιουργείτε ενόχους και φαντάσματα για φοροδιαφυγή που αναπόφευκτα η επιβαλλόμενή σας πολιτική επιφέρει, άλλοθι  για την δική σας φοροδιαφυγή σε μια κοινωνία που κατ' ανάγκη θα φοροδιαφεύγει , καθιστώντας  για το τομάρι σας  ''εν δίκει χρόνου ''  την γνωστή ατάκα του Πάγκαλου  σε άλλο  "επίθετο" , απόφθεγμα του αιώνα . 
Εξάρτηση και υποταγή  ποτέ δεν μπορεί να είναι προοπτική ανασυγκρότησης μιας χώρας με μετανάστες τον λαό της, με όσες επενδύσεις και αν γίνουν από ξένα κεφάλαια, επενδύσεις που δεν είναι ποτέ αθώες και συσκοτίζουν περισσότερο όταν εισάγωνται άκριτα ως Ανταλκίδειες συμφωνίες που εκχωρούν το κοινό των Ελλήνων στην κυριαρχία των ξένων.

Οτιδήποτε παρουσιάζεται ως σωτήρια πράξη, είναι πράξη ταφής για την Ελλάδα που ξέραμε από τους μνημονιακούς κυβερνώντες , που αντί να αλλάξουν μοντέλο πολιτικής για σωτηρία, αλλάζουν ως μοντέλο την Ελλάδα σε αποικία .
Αυτή είναι η πραγματικότητα , αυτός είναι ο μεταπολιτευτικός απολογισμός της μνημονιακής μας Δημοκρατίας στην επιγραμματική του ανάγνωση για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό : 
" Ένα πολιτικό σύστημα  που θα κλείσει με λεωνταρισμούς τον φάκελο εισβολής στην Κύπρο, γιατί άνοιξε τον φάκελο κατοχής στην Ελλάδα , τίποτε περισσότερο ή λιγότερο , μια απέραντη προδοσία" .
    Διότι , "ο μεν δειλός της πατρίδος ο δε φιλόδοξος της πατρώας , ουσίας εστί προδότης"!!!

Ασλανίδης Ματθαίος.








Δημοσίευση σχολίου