Όπως κάθε χειμώνα έτσι και φέτος έληξε η εμποροπανήγυρη των αγροτών που ξεκίνησε με "προοπτική" να μην τελειώσει ποτέ αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματα τους. 

Όπως όμως είχαμε ήδη γράψει (εδώ) ο αγώνας των αγροτών ήταν ευθύς εξαρχής καταδικασμένος. Πέρυσι ο Μπούτας, συνδικαλιστής του ΚΚΕ, ήτανε αυτός ο οποίος ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά, φέτος το παιχνίδι ανέλαβε ο ίδιος ο Μητσοτάκης γιατί "ήξερε". 

Ηξερε ότι με δεξιούς στους δρόμους, αγώνες δεν γίνονται και καθώς πλησίαζε ο χρόνος, που οι αγρότες του έπρεπε να επιστρέψουν στα χωράφια, αποφάσισε να τους αποσύρει. 


Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα που έκαμναν οι αγροτοπατέρες. Καλούσαν τους αγρότες στα μπλόκα για να ακούσουν τις εντολές του ...αυριανού πρωθυπουργού.  

Μετά την ενημέρωση και τα κελεύσματα που έφεραν οι άνθρωποι του προέδρου, έληξε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής ο διήμερος αποκλεισμός της εθνικής οδού Φλώρινας-Εδέσσης, στον κόμβο Μανιακίου, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους να κρατούν παρατεταγμένα τα τρακτέρ στο σημείο.

«Την προσεχή Δευτέρα θα φύγουμε από το μπλόκο συντεταγμένα και αφού πρώτα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία στο Αμύνταιο, θα γυρίσουμε στα χωράφια μας» επεσήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Στέλιος Δεμερτζίδης.
Υπενθυμίζεται ότι από τα μπλόκα τους αποχώρησαν την Παρασκευή αγροκτηνοτρόφοι από το τελωνείο των Ευζώνων, τον κόμβο στο Χέρσο που βρίσκεται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Δοϊράνης-Προμαχώνα και τον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Εν τω μεταξύ, με συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κατερίνης αποχώρησαν και οι αγροκτηνοτρόφοι που είχαν στήσει μπλόκο στην αερογέφυρα, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργο Χαρισόπουλο να επισημαίνει: «Ξεκινάμε άμεσα τον προγραμματισμό των επόμενών μας δράσεων».

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου