Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της


Στο sell off που παρατηρείται στα ελληνικά ομόλογα αναφέρεται η Wall Street Journal τονίζοντας ότι οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ελληνικά ομόλογα, φοβούμενοι ότι η Αθήνα δεν θα μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της το καλοκαίρι του 2017.

«Το sell off στα ομόλογα σημειώνεται καθώς επικρατεί στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της στη ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Αθήνα πρέπει να ξεπεράσει το αδιέξοδο και να εξασφαλίσει περισσότερη βοήθεια πριν να πρέπει να πληρώσει περίπου 6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ωστόσο αυτό που περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο είναι η συνεδρίαση του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα (σσ. στις 6 Φεβρουαρίου 2017) αλλά και η θέση που αναμένεται να τηρήσουν οι ΗΠΑ -η ψήφος της οποίας μετράει περισσότερο στο Ταμείο- μετά τη νίκη του Trump.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το κλίμα επιδεινώθηκε λόγω των αναφορών του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, στη δραχμή αλλά και στη δήλωση ότι η συζήτηση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού.

«Η έξοδος από το ευρώ θα επιφέρει σημαντικές απώλειες στους κατόχους ελληνικών ομολόγων» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Παράλληλα, η Wall Street Journal αναφέρεται και σε ανάλυση της Deutsche Bank ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών έως το επόμενο Eurogroup (20/2/2017) τότε οι συζητήσεις αναμένεται «τραβήξουν» μετά τις ολλανδικές εκλογές.



bankingnews.gr




Δημοσίευση σχολίου