Κίνδυνος να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη η πολιορκία της συριακής πόλης αλ-Μπαμπ.


Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ), που συμμετέχει μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις στην εκστρατεία κατά της αλ-Μπαμπ στην Βόρειο Συρία με το κωδικό όνομα «Ασπίδα του Ευφράτη», κατέλαβε τα χωριά Ghuz και Zendayn στα δυτικά της περιοχής της αλ-Μπαμπ στην επαρχία του Χαλεπίου, μπλοκάροντας έτσι το δρόμο του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της πόλης. Ο συριακός στρατός δίνει σφοδρές μάχες στο Shiran με το Νταές (Isis).

Tην ίδια στιγμή ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι «εξουδετέρωσε» 14 τζιχαντιστές σε αεροπορικές επιθέσεις κατά 24 στόχων του Νταές, στη Βόρειο Συρία κατά την 162η ημέρα της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη». Στόχευσε στρατιωτικές θέσεις, σημεία ελέγχου αλλά και καταφύγια στην πολιορκημένη πόλη, σύμφωνα με το dimpenews.
Οι Τούρκοι εντείνουν τις προσπάθειες για την κατάληψη της πόλης καθώς έχει πλησιάσει ο συριακός στρατός σε απόσταση αναπνοής. Η τουρκική αεροπορία σύμφωνα με ανακοινωθέν την Τετάρτη έπληξε 23 άλλους στόχους του Νταές στις πόλεις αλ-Μπαμπ και Bzagah, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο anadolu.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου ο συριακός αραβικός στρατός πέτυχε να εκριζώσει τους εξτρεμιστές του Νταές από 8 οικισμούς στη χώρα ανακοίνωσε την Τετάρτη το ρωσικό Κέντρο για την συμφιλίωση στη Συρία.
Όπως αναφέρει το Sputnik «οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν 8 κοινότητες από τις ένοπλες ομάδες της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές», διευκρινίζοντας ότι 6 κοινότητες ελευθερώθηκαν στην επαρχία του Χαλεπίου και οι 2 άλλες στη Χομς.


Συνολικά ο στρατός εκρίζωσε τους τρομοκράτες του Νταές από 29 πόλεις και χωριά μετά την 1η Ιανουαρίου και συνολικά από μια επιφάνεια περίπου 913 τ.χλμ διευκρινίζει η ανακοίνωση του Sputnik.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου