Οι μάσκες έπεσαν και η Γερμανία δείχνει το αληθινό της πρόσωπο καθώς δεν μπορεί να αντέξει την δημοκρατία, δεν μπορεί να αντέξει την απόφαση των Βρετανών να αντιδράσουν στα κελεύσματα της Χιτλερικής Γερμανίας.


Ο σκηνικό δεν είναι καθόλου διαφορετικό από εκείνο των χρόνων του Β παγκοσμίου πολέμου με την διαφορά ότι η Ελλάδα του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Τσίπρα είναι πολύ διαφορετική από την Ελλάδα του Μεταξά που ανοιχτά τάχθηκε απέναντι στο φασισμό.

Για τους σημερινούς «δημοκράτες» που υποστηρίζουν ότι το ΟΧΙ του 40 ήταν ΟΧΙ του λαού το μόνο που πρέπει να λογιστούν είναι ότι και σήμερα υπήρξε ΟΧΙ του λαού που εκφράστηκε καθαρότατα με το 62% του δημοψηφίσματος, αλλά δοτές, αυτοαποκαλούμενες αριστερές, ηγεσίες το πούλησαν και εντάχθηκαν στο τόξο του άξονα.

 «Οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες της Ε.Ε. ενώνονται εναντίον μας», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενώ σημείωσε ότι το σχόλιο της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ για «αυταπάτες» που τρέφει το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μελλοντική σχέση του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνει την αλήθεια των πραγμάτων.
Η φασιστική Γερμανία ξεψυχάει και γίνεται επικίνδυνη. Θέλει να τιμωρήσει τους Άγγλους και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει και να δείξει στις άλλες υποταγμένες χώρες τη σημαίνει αντίσταση.  
 Η Βρετανία όμως συνεχίζει και σε ομιλία της στο Λιντς, η κ. Μέι κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα στις εκλογές της 8ης Ιουνίου για να την ισχυροποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη.
Η πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα ήταν «ένας αδύναμος ηγέτης» στη διαπραγμάτευση για το Brexit. 
 «Οι αντίπαλοί μας ήδη επιδιώκουν να διαταράξουν αυτές τις διαπραγματεύσεις, την ίδια ώρα που οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται εναντίον μας», πρόσθεσε. «Αυτή η προσέγγιση μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: αβεβαιότητα και αστάθεια, που θα θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την αναπτυσσόμενη οικονομία μας, με υψηλότερους φόρους, λιγότερες θέσεις εργασίας, περισσότερη σπατάλη και περισσότερα χρέη», κατέληξε. 
   Μέρκελ: Κάποιοι στη Βρετανία έχουν αυταπάτες, αλλά απλώς χάνουν χρόνο   
 Αιχμές κατά του Λονδίνου άφησε νωρίτερα, από το βήμα του κάτω σώματος του γερμανικού κοινοβουλίου, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι «κάποιοι στη Μεγάλη Βρετανία έχουν αυταπάτες, αλλά έτσι απλώς σπαταλούν χρόνο». 
 «Οι συζητήσεις που είχα τις τελευταίες εβδομάδες με έχουν πείσει ότι οι εναπομείναντες 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε σύμφωνοι σε σχέση με τη διαπραγματευτική τακτική μας έναντι του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε απευθυνόμενη στους βουλευτές η επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας. 
 «Μια συμφωνία Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου για τις μελλοντικές τους σχέσεις μπορεί να συζητηθεί μόνον εφ' όσον τα ζητήματα της εξόδου - όπως το ζήτημα της βρετανικής συμβολής στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. - θα έχουν λυθεί», ανέφερε η καγκελάριος.«Περιμένω λοιπόν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας των "27" το Σάββατο», κατέληξε η κ. Μέρκελ. 
 Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ε.Ε. θα συναντηθούν το Σάββατο, για να οριστικοποιήσουν τη θέση τους επί των διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο.Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα αρχίσουν επισήμως μετά τις βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 8 Ιουνίου. 

Δημοσίευση σχολίου