Πάσχα Χριστιανοί και το επι γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία είναι «ορατά» σε όλο τον πλανήτη ο οποίος, μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας, έχει πλανητάρχη και η Αμερική πρόεδρο.
Τι κι ανπωλέσει κανείς την ψυχή αυτού; αρκεί να ανέβουν οι μετοχές της μαμάς των τόμαχοκ.
Πασχαλιά λοιπόν και ως φαίνεται οι κερδισμένοι αυτού του Πάσχα θα είναι οι αμνοί, καθώς θα σφαγιαστούν πολύ λιγότεροι μιας και η προεκλογική αλήθεια «λεφτά υπάρχουν» δεν ισχύει για όλους.
Κρεμασμένος βρέθηκε το Σάββατο ο Λάζαρος σε ένα δασάκι του Κιλκίς ενώ η Κατερίνα από την Λέσβο αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε να ακούσει για ακόμα μία χρονιά το Χριστός Ανέστη.
Είχε όμως λάθος γιατί το Χριστός Ανέστη δεν είναι ένας καλοαναθρεμένος Ιερώνυμος αλλά κάτι με το οποίο οι επι γης Ιερώνυμοι δεν έχουν καμία σχέση.
Είχε λάθος γιατί το Χριστός Ανέστη δεν είναι οι Τόμαχοκ και οι Κρούζ, δεν είναι το κόκκινο του Αιγαίου και οι νεκροί κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού στη Σουηδία.
Χριστός Ανέστη είναι η ζωή σου, είναι η ελπίδα σου. 
Χριστός Ανέστη είναι η ελευθερία που που ως υπέρτατο αγαθό σου παραχωρήθηκε αδιαπραγμάτευτα για να μπορείς να λέγεσαι άνθρωπος. 
Αυτό το Χριστός Ανέστη που δοκιμάζεται χρόνια τώρα, εξακολουθεί να δοκιμάζεται σήμερα και θα δοοκιμάζεται εις τους αιώνας των αιώνων εαν οι αμνοί εξακολουθούν να μην βλέπουν τους λύκους.
Καλό Πάσχα.
Ανδρέας Κεσίδης 


Δημοσίευση σχολίου