Την νίκη του «όχι» με σχετική άνεση προβλέπει τελευταία δημοσκόπηση στην Τουρκία, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν το άνοιγμα των καλπών για το ιστορικό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση.


Η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι την παρούσα στιγμή περίπου επτά μονάδες χωρίζουν το «όχι» από το «ναι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Δημοσκοπήσεων Ευρασίας το 53,75% της τουρκικής κοινωνίας ψηφίζει «όχι». Το ποσοστό του «ναι» είναι 46,25%.  Το Κέντρο Δημοσκοπήσεων Ευρασίας ξεχωρίζει με τις ορθές προβλέψεις του στις πρόσφατες τουρκικές βουλευτικές εκλογές. Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 26 επαρχίες της Τουρκίας και σε αυτήν συμμετείχαν 8.160 άτομα.
Η νέα έρευνα ρίχνει φως και στα ποσοστά των κομμάτων σε περίπτωση που σε λίγο καιρό οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η κατάταξη των κομμάτων έχει ως εξής:
Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης: 48,3%
Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα: 30,2%
Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης: 9,1%
Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών: 10,2%
Λοιπά κόμματα: 2,2%
Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα της Κυριακής, η νέα έρευνα δείχνει ότι περίπου 3 στους 10 υποστηρικτές του ΑΚΡ δεν υποστηρίζουν το πακέτο της συνταγματικής αναθεώρησης. Στο Κίνημα των Γκρίζων Λύκων, του οποίου η ηγεσία αποφάσισε να υποστηρίξει το «ναι», περίπου 6 στους 10 ψηφοφόρους του κόμματος ψηφίζουν «όχι».
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ναι» ψηφίζει μόλις το 1% της κομματικής βάσης. Στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών το ποσοστό του «ναι» είναι μόλις 3,3%.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου