Καμία διάθεση ουσιαστικής παρέμβασης στο θέμα της Ελλάδας δεν έχει η νέα αμερικανική κυβέρνηση αφήνοντας το ΔΝΤ να λύνει και να δένει. 
Σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μενουχίν εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στους χειρισμούς της Κριστίν Λαγκάρντ στο θέμα της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα γιατί αυτό «απέτρεψε μια νέα κρίση». Επεσήμανε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι μικρή χρηματοδοτικά, έχει περισσότερο χαρακτήρα έγκρισης και δεν επιβαρύνει τους Αμερικανούς φορολογουμένους.
Όπως τόνισε σχετικά με την κυρία Λαγκάρντ έχουν συναντηθεί τουλάχιστον 12 φορές ενώ τόνισε ότι «το ΔΝΤ διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίβλεψη της νομισματικής πολιτικής και της παγκόσμιας οικονομίας. Το ΔΝΤ ήταν πολύ χρήσιμο όσον αφορά στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και τη συνεργασία με την Ευρώπη«.
Όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα είπε χαρακτηριστικά: «Η δέσμευση (χρηματοδότηση) του ΔΝΤ προς την Ελλάδα ήταν πολύ μικρή. Δεν είμαι καν βέβαιος ότι η Ελλάδα θα τη χρησιμοποιήσει αναγκαστικά, γι’ αυτό νομίζω ότι η σημασία ήταν πραγματικά περισσότερο ως σφραγίδα έγκρισης. Και, πάλι, δεν υπάρχει άμεσο κόστος για τις ΗΠΑ ή τους φορολογούμενους»


Δημοσίευση σχολίου