Για ακόμα μία φορά ο Εγκέλαδος μας θύμισε ότι είναι παρόν και για ακόμα μία φορά τα δάκρυα των υπευθύνων περίσσεψαν και όπως πάντα θα ξεχαστούν τα πάντα μέχρι την επόμενη φορά.
Τα κτίρια άντεξαν ένα σεισμό 6,50 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ όμως θα έρθει μία φορά που τα πράγματα δεν θα είναι έτσι. Τα κτίρια δεν θα αντέξουν και τότε όλοι αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωές μας, ως μωρές παρθένες, θα κλαίνε και θα οδύρονται αλλά τότε θα είναι αργά.
Ο σεισμός της Ρόδου δεν είναι ένα περαστικό γεγονός που περιορίζεται στον δωδεκανισιακό χώρο, αλλά θα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι αφύπνισης.
Η Ελλάδα είναι χώρα σεισμογενής και ο σεισμός είναι ένα περιοδικό φαινόμενο που επαναλαμβάνεται και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα.
Αν ο σεισμός της Ρόδου συνέβαινε σε Αθήνα η Θεσσαλονίκη τότε τα πράγματα θα ήταν τραγικά καθώς οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, στο παρελθόν,  έχουν δεχθεί δύο ισχυρότατους σεισμούς και τίποτε μα τίποτε δεν έγινε ώστε οι πόλεις να αντέξουν στον επόμενο μεγάλο σεισμό, που με μαθηματική ακρίβεια κάποια στιγμή θα έρθει.
Το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά όπως φαίνεται κανένα γεγονός δεν είναι ικανό να ξεμπλοκάρει αυτό το άρρωστο πολιτικό σύστημα ώστε να απαγκιστρωθεί από τις σκοπιμότητες που το κατευθύνουν και να πει έστω και τύποις ένα «φτάνει πια»
Όλα αυτά τα χρόνια τενεκαδάκια πολιτικοί πήραν αγκαλίτσα ένα εξίσου αρρωστημένο πανεπιστιμονικό κατεστημένο και φτιάχνουν νόμους για ενεργειακά κτίρια και άπειρες άλλες παπαριές που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στον Έλληνα πολίτη ενώ αντίθετα οδηγούν «τόνους συναλλάγματος»  έξω από τον Ελλαδικό χώρο.
Αντί  λοιπόν να επενδύσουν σε αποκατάσταση των αρχαιοτήτων, των υποδομών και των κτιρίων ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε επόμενους σεισμούς, αντί δηλαδή με λίγα λόγια να κάνουν τα κτίρια να στέκονται, βγάζουν προγράμματα για ενεργειακές αηδίες με αποτέλεσμα να ξοδεύονται τεράστια ποσά σε κτίρια που, στην κυριολεξία, είναι ετοιμόρροπα.  
Ξεστραβωθείτε συντρόφια πριν να είναι πολύ αργά.

Δημοσίευση σχολίου