Το πράγμα της φωτογραφίας ήταν σοσιαλιστής υπουργός του Σημίτη. Τότε ο αρχιερέας της διαπλοκής Κώστας Σημίτης έλεγε ότι όποιος έχει στοιχεία για κατάχρηση να τα πάει στη δικαιοσύνη. 


Τα στοιχεία πήγαν στη δικαιοσύνη η οποία έβγαλε απόφαση αφού στην θέση του Σημίτη βρέθηκαν ΠΕΝΤΕ πρωθυπουργοί. 
Ο Μαντέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών με αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το σκέλος των “μαύρων ταμείων” της Siemens που αφορά δώρο 450.000 γερμανικών μάρκων.
Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε κάθειρξη 12 ετών τον Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρίας και σε φυλάκιση 40 μηνών τον άλλοτε συνεργάτη του πρώην υπουργού Αριστείδης Μαντά. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής τους. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πρόεδρος της έδρας είπε: “Ευχαριστούμε για την άψογη διαδικασία. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η απόφασή μας”
Ο 72χρονος πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Το δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ για την αναστολή έως την έφεση όρισε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της διατήρησης της ήδη καταβληθείσας εγγυοδοσίας μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο πρώην υπουργός πέτυχε να αποκρύψει περιουσιακό όφελος που «απαίτησε» μέσω τρίτου από τη Siemens, προκειμένου να εγκρίνει προγραμματική σύμβαση 8002/97 με τον ΟΤΕ.
Στον 80χρονο Ηλ. Γεωργίου, που καταδικάστηκε για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Αθώα ελλείψει δόλου κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου.
Ο αρχιερέας της διαπλοκής, αυτός που πραγματικά παρέδωσε τη ώρα στους Γερμανούς όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά έχει το θράσος να εκφράζει και απόψεις. 
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου