Ο άνθρωπος που σύμφωνα με τα έγγραφα του FBI φέρεται να ήταν ένα από τα πρόσωπα που «χρησιμοποιήθηκαν από τη Novartis για πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος» ήταν… σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός Υγείας. Επρόκειτο, σύμφωνα με τα έγγραφα, για τον κύριο Μιχάλη Πιτσιλίδη.


Το βιογραφικό του κου Πιτσιλίδη

Ο Μιχάλης Πιτσιλίδης σπούδασε Φαρμακευτική και εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και μάρκετινγκ σε πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Αρθρογραφούσε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά σε θέματα οικονομικών και πολιτικής της υγείας, τομέας στον οποίο ήταν εξειδικευμένος.
Ίδρυσε και διεύθυνε επι πάνω απο 20 χρόνια, εταιρεία εκδόσεων και επικοινωνίας και 7 περιοδικά στον χώρο. Φωογραφίζεται, απο την έκθεση του FBI ως εμπλεκόμενος και σε σκάνδαλο της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ πολυεθνικής φαραμακευτικής BAYER. Σημειώνουμε ότι προ διετίας η Eισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη σε 4 στελέχη της Bayer Hellas για μίζες που δόθηκαν τη διετία 2005-06 με την «ταρίφα» της μίζας που φαίνεται να ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Σημειώνουμ,ε ότι η Bayer Οπως και η Novartis ειχε ‘Πρόγραμμα Eταιρικής Δεοντολογίας’  όπου…καμμία μορφή διαφθοράς δε γίνεται ανεκτή!
Τα έγγραφα του FBI αναφέρουν, εταιρείες μέσων ενημέρωσης που χρησιμοποιήθηκαν από την Novartis για πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος. 
Μεταξύ των εταιρειών αυτών, οι Αμερικανοί αναφέρουν και το όνομα Πιτσιλίδης και συγκεκριμένα: 
«Οι πωλητές του Πιτσιλίδη ήταν ιατρικοί αρθρογράφοι. Ο Πιτσιλίδης είχε ένα σύνδεσμο να πληρώνει τους γιατρούς για την Bayer και υπήρχε ένας συγκεκριμένος προϋπολογισμός για τον Πιτσιλίδη. Ο Φρουζής κατηύθυνε τον Πιτσιλίδη. Ο πωλητής πήγε στους Γερμανούς Εισαγγελείς για να συζητήσει ισχυρισμούς για ξέπλυμα χρήματος και πρακτικές της Bayer. Ο Πιτσιλίδης αποκλείστηκε από την εσωτερική ομάδα ελέγχου. Στον Πιτσιλίδη επιβλήθηκε 1 εκατομμυρίου ευρώ και η εταιρια του πτώχευσε. Λίγο μετά απεβίωσε ο ίδιος».

Πώς διανέμονταν το χρήμα

Με βάση τις καταθέσεις μαρτύρων στα έγγραφα του FBI, ο Πιτσιλίδης ήταν σε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της NOVARTIS HELLAS, Κωνσταντίνο Φρουζή, ενώ ήταν ήδη μπλεγμένος και στο σκάνδαλο BAYER. O Πιτσιλίδης σύμφωνα πάντα με την έρευνα του FBI είχε ήδη ένα σύνδεσμο να πληρώνει τους γιατρούς για τη Bayer και υπήρχε και συγκεκριμένος προϋπολογισμός‘.

Ποια η σχέση Πιτσιλίδη-Αδωνη Γεωργιάδη

Εμφανίζεται να αποτελούσε έναν απο τους δύο βασικότερους ‘συμβούλους’ του Αδωνη Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας. Η στενή του σχέση φαίνεται εξάλλου και απο τις αναφορές της ιστοσελίδας του ίδιου του Αδωνη Γεωργιάδη στον Μιχάλη Πιτσιλίδη στον οποίο αναφέρεται ως ‘καλό φίλο’ και ‘σπουδαίο δημοσιογράφο’.

Ποια η σχέση Πιτσιλίδη-NOVARTIS

Εμφανίζεται να διαθέτει μια απο τις 3 εταιρίες κλειδιά απο τις οποίες γίνοντας ξέπλυμα χρημάτων της NOVARTIS (με βαση τις μαρτυρίες). Συγκεκριμένα η πληρωμή εταιριών ΜΜΕ που χρησιμοποιήθηκαν από την Novartis για πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος, περιλάμβαναν και τον Πιτσιλίδη.  Οι ‘πωλητές’ του Πιτσιλίδη ήταν ιατρικοί αρθρογράφοι. Ο Φρουζής κατηύθυνε τον Πιτσιλίδη για τον οποίο ‘υπήρχε ένας συγκεκριμένος προϋπολογισμός‘! Να σημειωθεί ότι αργότερα ο Πιτσιλίδης αποκλείστηκε από την εσωτερική ομάδα ελέγχου, του επιβλήθηκε πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ και η εταιρία του πτώχευσε.

Ενας ακόμη μυστηριώδης θάνατος;

Λίγο μετά, το καλοκαίρι του 2016, απεβίωσε ο ίδιος προσθέτοντας άλλο ένα μυστηριώδη θάνατο σε εκείνο του Μαυρίκου και στην προσπάθεια αυτοκτονίας στελέχους της NOVARTIS απο μπαλκόνι στο Χίλτον.


Δημοσίευση σχολίου