"Έπεσε" άλλος ένας εκπρόσωπος του Γερμανικού κονκλάβιο που άλωσε αυτό το πράγμα που αποκαλούν «Ευρωπαϊκή Ένωση»
Ο Μαριάνο Ραχόι, πρωθυπουργός της Ισπανίας, αποτελεί πλέον παρελθόν μετά από υπερψήφιση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησής του.
Μετά την ψήφο των Άγγλων, έρχεται η Ιταλία και σήμερα ο Ραχόι. Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για τύπους σαν τον μεθύστακα Γιούνκερ, τον μιζαδόρο Σόιμπλε και όλα αυτά τα υποκείμενα που δημιούργησαν μια κου κλουξ κλάν μέσα στην Ευρώπη.
Στην Ισπανία ορκίστηκε σήμερα ως πρωθυπουργός ο Πέδρο Σάντσεθ.
Ο νέος πρωθυπουργός γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1972 στη Μαδρίτη. Ο πατέρας του ήταν επιχειρηματίας και η μητέρα του δημόσια υπάλληλος. Σπούδασε Oικονομικά στην ισπανική πρωτεύουσα πριν πάρει master Πολιτικής Οικονομίας από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.
Διετέλεσε σύμβουλος στη Μαδρίτη από το 2004 έως το 2009. Έγινε από «σπόντα» βουλευτής το 2009 μετά την παραίτηση του κατόχου της έδρας,
Προωθήθηκε το 2014 στην ηγεσία ενός αποδυναμωμένου PSOE. Ηττήθηκε στις δύο τελευταίες εκλογές και στη συνέχεια εκπαραθυρώθηκε από το κόμμα που τον θεώρησε υπεύθυνο για την ήττα, πριν αναλάβει εκ νέου τα ηνία τον Μάιο του 2017, έχοντας κάνει εκστρατεία σε όλη την Ισπανία την οποία διέσχισε οδικώς για να συσπειρώσει τα μέλη που ψήφισαν τελικά για να τον επαναφέρουν στη ηγεσία του κόμματος.
Πρωτοστάτησε, μόλις ανακοινώθηκε η καταδίκη του Λαϊκού Κόμματος (PP) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι σε μεγάλη δίκη για διαφθορά. O πρώην καθηγητής Οικονομικών με το υποκοριστικό «όμορφος» (guapo) πρέπει να είχε σκεφθεί καλά ότι αυτή τη φορά θα είχε τελικά ραντεβού με την ιστορία. Ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ κατάφερε το τελευταίο του πλήγμα σε ένα παιχνίδι πόκερ για να ανέλθει στην εξουσία στην Ισπανία και να ορκιστεί σήμερα νέος πρωθυπουργός, με την «επιμονή του να θριαμβεύει».
Όμως για τη δεξιά θα είναι «Ιούδας». Έχοντας προσεγγίσει τους τελευταίους μήνες τον Μαριάνο Ραχόι σε σχέση με το θέμα της Ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ο Σάντσεθ θα είναι για το Λαϊκό Κόμμα αυτός που έριξε έναν πρωθυπουργό που επέζησε πολλών κρίσεων.

«Ο Σάντσεθ θα μείνει στην ιστορία ως ο Ιούδας της ισπανικής πολιτικής», δήλωσε πρόσφατα ο Φερνάντο Μαρτίνεθ-Μάγιο, συντονιστής του συντηρητικού κόμματος, ενώ ο Ραχόι τον κατηγόρησε ότι είναι «έτοιμος από προσωπική φιλοδοξία (...) να συμμαχήσει με οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τίμημα».
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου