Εκτός από τους εργάτες του Νότου τώρα και οι Ιταλοί μαφιόζοι μεταναστεύουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, σε ένα ταξίδι αναζήτησης πιο επικερδών ευκαιριών για την εγκληματική τους δράση.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian εξηγεί ότι οι άσχημες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ιταλία έχουν αναγκάσει τις μεγαλύτερες μαφιόζικες «οικογένειες» να αναζητήσουν την τύχη τους σε ένα από τα πλουσιότερα κρατίδια της Γερμανίας, την Βάδη-Βυρτεμβέργη.
Την 21η Ιουλίου, 19 φερόμενοι διακινητές ναρκωτικών συνελήφθησαν στην πόλη Βίλιγκεν-Σβένιγκεν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και μετρητά που συνολικά άγγιζαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αργότερα αποδείχτηκε, οι φερόμενοι εγκληματίες ανήκουν στην «οικογένεια» Μοντίνο του Παλέρμο και το τελευταίο διάστημα καταπιάνονταν με την διακίνηση μαριχουάνας και κοκαΐνης από την Αλβανία στην Νότια Γερμανία.
Εκτός από τους Μοντίνο, στην Γερμανία δρα τώρα και η περιβόητη Κόζα Νόστρα της Σικελίας, αλλά και η Ντρανγκέτα της Καλαβρίας. Όπως και οι λοιποί νόμιμοι επιχειρηματίες και εργάτες, οι αρχιμαφιόζοι και οι «οικογένειές» τους αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες στις πιο ευημερείς χώρες της Ευρώπης.
Πώς όμως η κρίση επηρέασε τις «δουλείες» της ιταλικής μαφίας; Όπως εξηγεί ο Guardian, οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες Γης αδυνατούν πλέον να πληρώσουν την «προστασία» των εγκληματιών. Ακόμα, δεν είναι λίγες εκείνες οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, επομένως το «πελατολόγιό» τους έχει μειωθεί σημαντικά. Την ίδια στιγμή, οι ιταλικές αρχές έχουν αρχίσει να κυνηγούν το οργανωμένο έγκλημα όσο ποτέ στο παρελθόν, αναγκάζοντας τους μαφιόζους να εξαπλωθούν στις γειτονικές χώρες.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου