Το κτηματολόγιο μάλλον είναι "μπελάς" καθώς φέρνει στην επιφάνεια αλήθειες που έμεναν καλά κριμένες από την δημιουργία του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ακρόπολη η οποία σώθηκε στο ...παρά πέντε από το να καταχωρηθεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", το κορυφαίο μνημείο της ελληνικής αρχαιότητας παρ, ολίγο να καταχωρηθεί ως "αγνώστου ιδιοκτήτη". Και αυτό λόγω των πολύ αργών αντανακλαστικών που επέδειξε το υπουργείο Πολιτισμού στην υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αρχικά το μνημείο καταγράφηκε ως "αγνώστου ιδιοκτήτη", καθώς το υπουργείο δεν είχε υποβάλει τη σχετική δήλωση. Όμως με τη συνδρομή της "Ελληνικό Κτηματολόγιο" το θέμα λύθηκε πριν φτάσει στην ανάρτηση.

Ο Βράχος της Ακρόπολης "φιλοξένησε" κατά καιρούς πολλούς ιδιοκτήτες. Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται η Ακρόπολη δίπλα στην οποία δεσπόζει ένας πύργος ο οποίος ανήκε στην διάσημη οικογένεια της Φλωρεντίας Ατσαγιόλι η οποία βασίλεψε στο Δουκάτο των Αθηνών για 73 χρόνια και αποχώρησε από την Αθήνα μετά την κυριαρχία των Οθωμανών. 
   

Δημοσίευση σχολίου