προς άνοες σκεπτόμενους ... υπέρ των Πρεσπών του Σύριζα  
'' Μηδέποτε μηδέν αισχρόν ποιήσας έλπιζε λύσειν ''   ( Ισωκράτης ) .
αλήθεια , τι περιμένετε μελλοντικά από τα Σκόπια , όταν η πρώτη επίσημη του επαφή με τον πολιτισμό της Δύσης , είναι η ένταξη του στο Ν.Α.Τ.Ο.  ;
και μη χαρακτηρίζετε ημάς ως μη σκεπτόμενους ωσάν εσείς να τα σκέπτεθε όλα , διότι :
  '' ο γάρ κακώς διανοηθείς περί των ιδίων , ουδέποτε καλώς βουλεύσεται περί των αλλοτρίων '' .
             
                 
του Ασλανίδη Ματθαίου. 
Ερωτοτροπείτε με τον όλεθρο και δεν έχετε καταλάβει πόσο εκτεθειμένοι είμαστε στην κάθε μορφής ...σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, καθότι, δεν υπάρχει τίποτα το ποιο αφελές από το να βγάζετε το συμπέρασμα από τις αντιθέσεις των  συμφερόντων που θα δημιουργηθούν, το ανέφικτό της, ειδικά τώρα με την είσοδο των δορυφόρων της προελαύνουσας προς την Βαλκανική Γερμανία. 
- δυσάρεστη εκδοχή που όλοι την απευχόμαστε για μια περιοχή που μόνο διαφόρους τύπους πολέμου και ειρήνης έχει γνωρίσει, πλην όμως, αναμφισβήτητη πραγματικότητα στον ομιχλώδη κόσμο των ... επιδιώξεων τους , με γενική παραδοχή , ότι το κλίμα στην Βαλκανική , στριμώχνει την Ελλάδα . 
Aν κάποιοι "ειρηνοποιοί" θεωρούν ασφάλεια στην Βαλκανική την εισβολή της ποιο βάρβαρης πολεμικής μηχανής με αφεντικό τον Τράμπ που αναγνωρίζει χωρίς εκλογές  προέδρους ξένων κρατών (Βενεζουέλα)  γιατί αυτό του υπαγορεύει ο Αμερικάνικος εθνικισμός του .... ,  - ζούνε  πλάνην οικτράν επαναπαυόμενοι στην ρηματική διακοίνωση ενός καθοδηγούμενου αλυτρωτισμού ..... για ειρηνική συνύπαρξη γνώριμων .. από τα παλαιά στην Βαλκανική ... φίλων .  
Αλυτρωτισμοί , εθνικισμοί , γκρίζες ζώνες και Αιγαίο πάντοτε θα τίθενται ως "πρόβλημα Θερμοπυλών" σ' αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι για την Ελλάδα , και γίνεται πρόβλημα εθνικό όταν Εμείς , δεχόμαστε να μπούμε σ' αυτό το παιχνίδι ( θυμηθείτε την στάση του Ανδρέα Παπανδρέου , κανένας διάλογος ,  και δείτε που καταντήσαμε με τις διαπραγματεύσεις - Σκόπια - και έπονται Θράκη , βραχονηνισίδες και Αγαίο  ) .
Oι ίδιοι πάλι θα πουν , δεν μας πτοεί κανένα γεωπολιτικό παιχνίδι , επαναπαυόμενοι με το μυαλό τους ... στο άρμα της Νατοϊκής συμμαχίας γιατί και τούτο δεν έχουνε καταλάβει , πως είμαστε στο άρμα αυτό , αλλά , όπως ο Έκτορας στο άρμα του Αχιλλέα , ... νεκρά και συρόμενη η Ελλάδα .
 Όταν θα παραστεί η ανάγκη ...οι νατοϊκοί σύμμαχοι κυνικά θα μας πουν για άλλη μια φορά το βρείτε-τα ... μεταξύ σας , συμπεριφορά , της οποίας δεν υπολείπονται οι τοκογλύφοι εταίροι μας στην Ευρώπη .
 Ούτε την συνανάπτυξη και την ευημερούσα οικονομία που οραματίζεσθε έχετε καταλάβει και όσοι την επαγγέλλονται γρήγορα θα διαψευσθούν , γιατί ο ευρω-νατοϊκός ιμπεριαλισμός που θα αναπτυχθεί χρηματο-επενδυτικά ως συναλλαγή στην Βαλκανική , θα πάψει να λειτουργεί προς όφελος των λαών της, αναδιατάσοντας το πολιτικό καθεστώς κάθε λαού πολιτικά και στρατιωτικά , στα συμφέροντα των ....  κολοσσών  Αμερικής και Ευρώπης .
Εκτός βέβαια εάν την μερική απασχόληση ή την εκ περιτροπής εργασία που θα προσφέρουν οι ενεργειακοί κολοσσοί σε ψωμοζήτες λαούς το θεωρείτε Εσείς ευημερούσα οικονομία ,  στο μέγεθος της οποίας πέραν της μορφής , - αναμένουμε ... την ουσία.
 Και μη μας παραμυθιάζετε για την Ελλάδα  ως ηγέτιδα δύναμη και εγγυητή της ειρήνης στη περιοχή , γιατί θαλαμοφύλακες  για ξένα συμφέροντα μας προορίζουν στα Βαλκάνια, μέχρι να ξαναζήσουμε στη Βαλκανική ένα πόλεμο  ως αξεχώριστο γνώρισμα της καπιταλιστικής εκμετάλευσής της , καθότι ξεχάσατε τι γεννά τον πόλεμο , υπηρετώντας το ιμπεριαλιστικό περιβάλλον .
 Και μια που μιλάμε για το τι γεννά τον πόλεμο ως ιστορική νομοτέλεια, ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ανεπτυγμένων χωρών ( ιμπεριαλιστικών ) την τελευταία περίοδο, για να αποκλείσουμε την έρπουσα εκδοχή του;
  -  όταν όλοι γνωρίζουμε τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό τους , που σαν σιαμαίοι αδελφοί  παίξανε ξεχωριστά τον ρόλο τους στην ενοποίηση της καπιταλιστικής τους βάσης , για να εμφανισθούν μετά ως όπλο στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική τους δράση.
Δράση ιμπεριαλιστική εν ενεργεία και εν δυνάμει που μέσα από το σταυροδρόμι της Βαλκανικής θα απλωθεί , οικονομικά και στρατιωτικά, σε κάθε γωνιά του πλανήτη  ( πράγματι σας αξίζει το Νόμπελ ειρήνης , καθότι τα  Νόμπελ αυτά ένα σκοπό έχουν  ... , τας πράξεις σιωπάσθαι ) .
Τι γίνεται όμως για να επανέλθουμε στον εθνικισμό των ιμπεριαλιστικών χώρων ο οποίος με την εκπνοή της αποστολής του παύει να υφίσταται, τουλάχιστον στα αρχικά του χαρακτηριστικά για τις ίδιες , - ενώ ο ίδιος να διατηρείται στις αποικιοκρατούμενες περιοχές ως εργαλείο διαβολής στην σίγουρη αντίθεση που θα προβάλλουν oι λαοί στην πορεία της εκμετάλευσής των ;
Αντίθεση στον εκμεταλλευτή , που μόνο ο διατηρούμενος μεταξύ των λαών εθνικισμός  μπορεί να την υπονομεύσει , πριν αυτή πολιτικοποιηθεί και ωριμάσει σε αλληλέγγυα των λαών κοινωνική δράση . 
Φαινόμενο χαρακτηριστικό αποικιοκρατούμενων περιοχών που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι , άλλος ο ρόλος του εθνικισμού στον ελεγκτή των λαών ιμπεριαλιστή και άλλος .... ως συναίσθημα  στους ελεγχόμενους , όπως άλλοι ιμπεριαλιστές ... τον γέννησαν στην Βαλκανική και άλλοι τον συντηρούνε τώρα , με συμφωνίες ... τύπου Πρεσπών - χαρτοφυλάκιο για εφεδρεία χρήσης , ιστορικό εκβιασμού και απειλής , σε όσους θελήσουν μελλοντικά να αντισταθούν στην θέληση των μεγάλων;
Γι' αυτό η συμφωνία των Πρεσπών πέραν της Μακεδονικής κληρονομιάς σε σλάβικη φυλή που θα μεταβιβάζεται αθροιστικά από την μια γενιά στην άλλη υπονομεύοντας την ειρήνη , αποτελεί βόμβα βραδυφλεγή στην αποδόμηση της Ελλάδας !  
- γιατί κανείς από τους υπογράφοντες  δεν σκέφθηκε πόση διαστρέβλωση της εθνικής ιδέας θα υποστεί αυτός λαός με το όνομα Μακεδονία και πόσο θα απομακρυνθεί από την αυτοδιάθεση του για να στραφεί , στην εξύμνηση της κυριαρχίας ενός αναδυόμενου έθνους πάνω στην Μακεδονική ιστορία !
- γιατί κανείς από εσάς ... τους εχωρητές δεν σκέφθηκε , τι στόχους εθνικούς και τι τιμής μεγαλεία  τους έχετε δώσει με τ' όνομα Μακεδονία , για να τους συναντήσουμε αύριο ....  στην ολοκλήρωση της φυλετικής τους ιδεολογίας πρόθυμους μαχητές για κάθε αιματηρή θυσία !
- γιατί τελικά με εσάς τους αυτοδιάθετους Λελινιστές  ... και πρόθυμους της ιστορίας μας δωρητές δεν καταλάβαμε το στίγμα σας ως ενεργούμενη Αριστερά στην καπιταλιστική ισορροπία , τοποθετώντας οι ίδιοι εαυτόν σε μη '' κανονική '' θεωρία .
Γι' αυτό αφήστε τα περί μη κανονικού και μη σκεπτόμενου πολίτη και πέστε μας πόσο κανονικό είναι για μια κυβέρνηση της Αριστεράς να αναμετριέστε με την Χρυσή Αυγή κάθε φορά που ο Λαός εξέρχεται της σιωπής τουσυντηρώντας τον εθνικισμό εις βάρος του πατριώτη πολίτη γιατί έτσι κελεύουν τα αφεντικά σας και μη μας δουλεύετε για συμφωνίες ειρήνης και τα τοιαύτα , γιατί αυτές είναι που για ασήμαντες αφορμές και από σκοπιμότητα τρίτων γίνονται αιτίες ξεσπάσματος κάποιας μορφής ... πολέμου , και οι αφορμές από την Μακεδονία του Αιγαίου ... , τώρα θα ξεκινήσουν !!









Δημοσίευση σχολίου