“Χαλάσαμε 12 δισ. δραχμές παραπάνω στις εκλογές του 2000” είπε, μεταξύ άλλων, ενώ επεσήμανε ότι εκτός από τους επίσημους ισολογισμούς των κομμάτων υπάρχουν και οι ανεπίσημοι! “Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μου ζητήσει συγγνώμη, με έκανε σάκο του μποξ” τόνισε. Τα έγγραφα από Ραγκούση και Γ. Παπανδρέου!



Τον ασκό του Αιόλου για τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων ως προς τα οικονομικά τους ανοίγει ο Θόδωρος Τσουκάτος, με την διάρκειας τρεισήμισι ωρών απολογία του το μεσημέρι της Τετάρτης για το σκάνδαλο Siemens.
Ο πρώην “στρατηγός” του ΠΑΣΟΚ ζήτησε συγγνώμη από τους δώδεκα συγκατηγορούμενούς του, που, όπως είπε, “ενεπλάκησαν σε αυτή την περιπέτεια χωρίς να ξέρουν τίποτα”, αλλά ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς το κόμμα που υπηρέτησε:
“Δεν ζητάω συγγνώμη από το κόμμα μου και κυρίως την ηγεσία του. Γιατί υποκριτικά και με ιδιοτέλεια με εξέθεσαν. Δεν είπαν την αλήθεια. Με κατέστησαν μαύρο πρόβατο στην πολιτική ζωή. Σάκο του μποξ των αντιπάλων. Στόχο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μου ζητήσει συγγνώμη για τη στάση του απέναντί μου”.
Αφού άφησε αιχμές προς πρώην συντρόφους του (“Εγώ δεν ασχολιόμουν με διαγωνισμούς, συμβάσεις, δουλειές, έργα και δρόμους, αεροδρόμια, Ολυμπιακούς Αγώνες”), αποκάλυψε ότι τα έξοδα των εκλογών ήταν τεράστια για τα κόμματα εξουσίας. Αναφερόμενος, μάλιστα, στις εκλογές του 2000 αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ χάλασε πέραν της κρατικής χρηματοδότησης των 4 δισ. δραχμών, 12 δισ. δραχμές επιπλέον. “4 δισ. επισήμως και 12 ανεπισήμως” είπε, επισημαίνοντας ότι ξοδεύτηκαν 4 δισ. δραχμές για τα μέσα ενημέρωσης και 4-6 δισ. για τη μετακίνηση ψηφοφόρων! “Νοικιάστηκε όποιο αεροπλάνο δεν πετούσε εκείνη την ημέρα στον ουρανό, όποιο πλοίο δεν κινούνταν στη Μεσόγειο και όλα μα όλα τα λεωφορεία της χώρας” είπε μάλιστα με εμφαντικό τρόπο!
Ο πρώην “στρατηγός” αποκάλυψε ότι τα κόμματα εκτός από τους επίσημους ισολογισμούς έχουν και τους ανεπίσημους, ενώ τόνισε με έμφαση πως “δεν υπάρχει αρχηγός κόμματος που δεν γνώριζε ότι υπάρχουν ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις”! Όπως δε ανέφερε “οι οικονομικές καμπάνιες ήταν ο τρόπος να ξεπερνάμε τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις” και πως “ο μόνος τρόπος που υπήρχε να δικαιολογούνται οι χρηματοδοτήσεις αυτές ήταν τα κουπόνια”, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρχε “παράνομη χρηματοδότηση από ιδιωτικές εταιρείες”.


Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπανδρέου

Ο Θ. Τσουκάτος κατέθεσε στο δικαστήριο έγγραφα που ενώ είχε ήδη τεθεί εκτός κόμματος, με προσωπικές τους επιστολές ο Γ. Ραγκούσης του ζητάει να τακτοποιήσει τη συνδρομή του για να γίνει μέλος του κόμματος το 2008.
Αντίστοιχη επιστολή του αποστέλλει -μαζί με την κάρτα μέλους- ο Γ. Παπανδρέου το 2009 και το 2010!


Δημοσίευση σχολίου