Κοιτάζοντας την Βενεζουέλα μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί η εικόνα γιατί η κατάσταση στην χώρα είναι η καλύτερη απόδειξη του μεσαίωνα τον οποίο κομίζουν στον πλανήτη μια χούφτα φασιστοτσογλάνια.

 Ας πούμε, σήμερα, μερικές αλήθειες, απ΄αυτές που σκοπίμως κρύβουν τα διεφθαρμένα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ, για την Βενεζουέλα.
Θα μας λυθούν, έτσι, πολλές απορίες και συγχύσεις, για την κατάσταση, που επικρατεί, σ΄αυτήν τη χώρα.
Ακούω πολλούς, που απορούν, πώς μια τόσο πλούσια χώρα δεν μπορεί να ταϊσει τους πολίτες της; Τι σόι σοσιαλισμός είναι αυτός;
Η Βενεζουέλα είναι μια τεράστια χώρα 1.000.000 τμ., που το 90% του εδάφους της καλύπτεται, από απροσπέλαστη ζούγκλα. Το κλίμα της είναι τροπικό. Δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε αγροτική παραγωγή. Και πριν τον Τσάβες και μετά τον Τσάβες!
Βρίσκεται κοντά, στις ΗΠΑ και όλες οι εισαγωγές και εξαγωγές της γίνονταν με τις ΗΠΑ, για μικρότερο κόστος.
Την δεκαετία του ΄30 εξήγαγε καφέ και εισήγαγε τρόφιμα. Μετά εξήγαγε πετρέλαιο  και εισήγαγε πάλι τρόφιμα. Ποτέ δεν είχε δικά της τρόφιμα!

Το 1999 ήταν περίοδος ευημερίας, για το πετρέλαιο.
Το 2008, η τιμή του καταποντίστηκε, από τα 140 δολ. το βαρέλι, στα 35 δολ. Ηταν ο Τσάβες που το ανέβασε στα 100 δολ.
Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας έχει δύο τύπους. Το βαρύ, που δεν περνάει καν απ΄τους σωλήνες και το κανονικό, που όλοι γνωρίζουμε. Την πολύ ακριβή επεξεργασία του βαρέως πετρελαίου την παρέδωσε ο Τσάβες σε ιδιωτικές εταιρείες απ΄όλον τον κόσμο και η επεξεργασία του γινόταν στην Ινδία, λόγω του χαμηλού εργατικού κόστους. Το κράτος κράτησε τα ελαφρύ πετρέλαιο.
Με τα έσοδα του πετρελαίου, ο Τσάβες έχτισε σπίτια, με φως νερό και θέρμανση, στις φτωχογειτονειές της χώρας, εκεί που οι άνθρωποι ζούσαν σε χαρτόκουτα,, ενώ δίπλα τους οι πλούσιοι είχαν απομονώσει τις περιοχές τους με περιφρούρηση ιδιωτικής αστυνομίας.
Ιδρυσε λαϊκά μαγαζιά, όπου τα αναγκαία αγαθά, χρηματοδοτούνταν από το κράτος. Μαυραγορίτες αγόραζαν τα προϊόντα και τα πουλούσαν στην επόμενη γωνία σε πενταπλάσιες τιμές. Κανείς δεν μπορούσε να τους ελέγξει.
Το 2002, οι ΗΠΑ έκαναν πετρελαϊκή απεργία.
Μία μόνο εταιρία διαχειριζόταν τα προγράμματα τροφοδοσίας και ήταν όλοι Αμερικανοί. Πήραν τους κωδικούς των κομπιούτερς και έφυγαν! Οι καταστροφές ήταν τεράστιες. Οι Βενεζουελάνοι αναγκάστηκαν να σπάσουν τα κομπιούτερς, για να βρούν τους κωδικούς των προγραμμάτων. Τότε στήθηκαν οι διαδηλώσεις των πλουσίων και οι αντι-διαδηλώσεις των φτωχών υποστηριχτών του Τσάβες.
Αιματηρά επεισόδια. Στρατιωτικοί εκπαιδευμένοι στις ΗΠΑ συλλαμβάνουν τον Τσάβες και τον οδηγού, σε νησί της Βενεζουέλας. Του αφαιρούν την στρατιωτική του στολή και του βάζουν πολιτικά ρούχα, για να τον ταπεινώσουν. Του δίνουν χαρτί και στυλό και 10΄λεπτά προθεσμία για να γρ'αψει ότι δεν θέλει να εκπληρώσει τα καθήκοντα του, ως Πρόεδρος, καθώς και μια επιστολή, που να εξηγεί τους λόγους της "αυτοκτονίας" του.
Ενας απλός φαντάρος που τον υποστήριζε του δίνει το κινητό του τηλέφωνο. Ο Τσάβες τηλεφωνεί στην κόρη του. Εκείνη, στον Φινέλ Κάστρο και ο Κάστρο βγαίνει στον αέρα, λέγοντας ότι ο Τσάβες κρατείται και είναι ψέμα ότι παραιτείται και αυτοκτόνησε!
Ο λαός βγαίνει στους δρόμους.
Εισβάλλει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ήδη, γινόταν η δεξίωση για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου. Του Προέδρου του ΣΕΒ, Πέδρο Καρμόν, που όρισαν οι ΗΠΑ.
Πριν προλάβει να φάει το επιδόρπιο, διέφυγε στην Κολομβία.
Η Βενεζουέλα έχει εξαγωγές 30 δις δολ. και εισαγωγές 20 δις δολ.
Περισσεύουν 10 δις για να αγοράσει ότι θέλει!
Και όποιος είναι έξυπνος, ας αρχίσει να στέλνει αγροτικά προϊόντα!


Εχει και αλλα προιοντα,επειδη εχω κανει πολλα ταξιδια κααι μεσα στον ποταμο Ορινοκο,Αλουμινα,σιδηρομεταλευματα,χρυσο,και αλλα,Αλλα εχει και γερες μειωνοτητες,γερμανους γονους φυγαδων ΝΑΖΙ,για πολλους διεθνεις απατεωνες,εχει ελληνες,εκει ειχε βρει καταφύγιο και κάποιος που ειχε υπεξαιρεσει πολλα λεφτα τοΥ ΝΑΤ,Κ,Ο,Κ!και εχω τυχει και σε δυο πραξικοπηματα του στρατου ,Εχει και ο Αλαφουζος κατι εκρεμοτητες απο μια οικολογικη καταστροφη στην Λιμνη Μαρακαιμπο απο το πλοιο του ΝΗΣΟΣ ΑΜΟΡΓΟΣ!Το θλυβερο ειναι η ΕΕ,Που εχουν και γειτονια,Γαλλοι,Αγγλοι,και ΟΛΛΝΔΟΙ,Με την Γουιανα,τεμαχισμενη στα 3!

Αφήνουμε, σήμερα, την "μίζερη" Βενεζουέλα και πάμε στην εξωτική Κολομβία, που ξεχειλίζει από Αμερικανική "Δημοκρατία" και γι΄αυτό, δικαίως αποτελεί βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ.
Δέχεται "εκατομμύρια πεινασμένους πρόσφυγες", που λιμοκτονούν, από την Βενεζουέλα, αλλά:
-37.000 ιθαγενείς, της φυλής Wayuu, λιμοκτονούν, διψάνε και απειλούνται με εξαφάνιση, καθώς, πριν από 7 χρόνια, η Κολομβιανή κυβέρνηση έστησε το φράγμα "Σερκάδο" στην ροή του ποταμού Ραντσερία, για την εξυπηρέτηση των 
αναγκών του ανθρακωρυχείου Σερρεχόν. Ιδιοκτησίας της "Anglo American και η BHP Billiton", υποστηριζόμενης, από τις ΗΠΑ.( Είχε ιδρυθεί, από την Εξον Μόμπιλ).
Οι ιθαγενείς έχουν αναφέρει τους θανάτους 14.000 παιδιών, λόγω έλλειψης νερού. Κάθε άτομο της κοινότητας ζει με λιγότερο, από 700ml νερού την ημέρα και δεν μπορεί, ούτε να καλλιεργήσει, ούτε να μεγαλώσει ζώα. Κοινώς, υποσιτίζεται.
Το ορυχείο, ωστόσο, καταναλώνει 2,7 εκατομμύρια λίτρα νερού σε καθημερινή βάση.
Παραστρατιωτικές ομάδες, συνδεδεμένες με την κυβέρνηση της Κολομβίας, σκοτώνουν και απειλούν τους ιθαγενείς και πολλοί καταφεύγουν στην εκεί κοινότητα της Βενεζουέλας.
Παρά την ολιγόμηνη θητεία του Προέδρου Ιβά Ντούκε, από τον περασμένο Αύγουστο, οι δολοφονίες των ιθαγενών ακτιβιστών, χτύπησαν κόκκινο.
Σύμφωνα με στοιχεία της "El Tiempo", 120 ιθαγενείς ηγέτες και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκαν, μέσα στις πρώτες 100 μέρες της θητείας του.
Ο Ντούκε παρέλαβε το δαχτυλίδι της εξουσίας, από τον πρώην Πρόεδρο Αλβάρο Ουρίμπε, στενό φίλο του Τζώρτζ Μπους και επικεφαλής των παραστρατιωτικών ομάδων της Κολομβίας.
Εμπλεκόμενος και ο ίδιος στη σφαγή 5.000 ανθρώπων, που οργάνωσε ο ξάδελφός του Μάριο, προκειμένου να πάρει την εξουσία ο Αλβάρο, το 2002. Οι σφαγείς πήραν και επίδομα, από την κυβέρνηση του Ουρίμπε.
-
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο η παραγωγή κοκαϊνης, έφτασε τους 1.379 τόννους, το 2017 και αυξήθηκε, κατά 31% σε σχέση με το 2016, που και πάλι είχε σημειωθεί αύξηση, κατά 50%, σε σχέση με το 2015. Ο ίδιος ο στρατός έχει αναλάβει την διακίνηση.
Αλλά ο Τραμπ δείχνει την Βενεζουέλα και την Βολιβία σαν "αποτυχημένες" χώρες ν΄αντιμετωπίσουν διακινητές και παραγωγούς ναρκωτικών, προσπερνώντας την Κολομβία.
Αυτός ο "ανθρωπισμός" των ΗΠΑ με ισοπεδώνει!


Δημοσίευση σχολίου