Καίγεται η Παναγία των Παρισίων. Οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.



Στον καθεδρικό ναό γινόταν εργασίες συντήρησης και περιμετρικά υπήρχαν ικριώματα για τις εργασίες αποκατάστασης και εικάζεται ότι η φωτιά προήλθε από μέλη των συνεργείων αποκαταστάσεων. Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι τραγική καθώς η οροφή του ναού έχει καταρρεύσει. 



Θυμίζουμε ότι η στέγη του ναού είναι κατασκευασμένη με ξύλινο σκελετό οπότε δεν πρέπει να ξενίζει το γεγονός ότι σε λιγότερο από μία ώρα η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ολόκληρο το ναό. 
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά, δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού, στρατηγός Jean-Claude Gallet. Η συνολική δύναμη των πυροσβεστών που κινητοποιήθηκε για την κατάσβεση είναι 400 άνδρες με τα αντίστοιχα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτουν. 




"Είναι φρικτό, είναι ένα σύμβολο του Παρισιού", δήλωσε ο Bukalski. "Είναι απλά λυπηρό. Δεν ξέρω τι άλλο να πω".
Ο πρόεδρος Trumb δήλωσε "Αυτό είναι πέρα από χώρες, αυτό είναι πέρα από οτιδήποτε, είναι μέρος του πολιτισμού μας".




Το Βατικανό εκφράζει "σοκ και θλίψη"


Το Βατικανό δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση ως απάντηση στην πυρκαγιά της Notre Dame:
"Η Αγία Έδρα έχει μάθει με σοκ και θλίψη τα νέα της τρομερής φωτιάς που κατέστρεψε τον καθεδρικό ναό της Notre Dame de Paris, σύμβολο του Χριστιανισμού, στη Γαλλία και στον κόσμο. Εκφράζουμε την εγγύτητά μας με τον Γάλλο Καθολικό και τον λαό του Παρισιού.Προσευχόμαστε για τους πυροσβέστες και για όσους κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δραματική κατάσταση. "

Δημοσίευση σχολίου