Αίσθηση προκαλεί άρθρο στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα» του γνωστού αρθρογράφουΓιάννη Πρετεντέρη (σύμφωνα με ορισμένες πηγές έχει διαδραματίσει και ρόλο άτυπου συμβούλου του Κ. Μητσοτάκη), ο οποίος αναφέρεται ευθέως σεκωλοτούμπα της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.  
Μάλιστα, στο άρθρο με τίτλο: «Προσγείωση», αναφέρεται ότι θα πρόκειται για μεγαλύτερη κωλοτούμπα από εκείνη του Αλέξη Τσίπρα για τα μνημόνια. 
«Δεν ξέρω αν πρόκειται για φραστικές παρεκτροπές δύο - τριών υπουργών ή για κυβερνητική γραμμή. Αλλά αν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση κινδυνεύει να χρεωθεί για τις Πρέσπες με μεγαλύτερη κωλοτούμπα από ό,τι ο Τσίπρας για το Μνημόνιο», γράφει ο Γ. Πρετεντέρης και συνεχίζει:
«Εκείνος τουλάχιστον είχε τη δικαιολογία ότι προσπάθησε, συγκρούστηκε, απέτυχεκαι παρέδωσε τα όπλα. Οι σημερινοί δίνουν την αίσθηση ότι βιάζονται΄να ξεφορτωθούν τα όπλα πριν κάν προσπαθήσουν. Σχεδόν με ανακούφιση. Ο Κοτζιάς ζητάει να του πουν και συγγνώμη».
Επίσης σημειώνει για το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης:
«Κάθε πολιτική οφείλει να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες και νέες καταστάσεις. Και η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχτεί ότι οι Πρέσπες αποτελούν πλέον μιά πραγματικότητα από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς μεγάλο κόστος». 

Δημοσίευση σχολίου