Η Ευρώπη είναι πλέον το "επίκεντρο" της παγκόσμιας πανδημίας των κοροναϊών, λέει ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus προέτρεψε τις χώρες να χρησιμοποιήσουν επιθετικά μέτρα, κινητοποίηση της κοινότητας και κοινωνική αποστασιοποίηση για να σώσουν ζωές.
"Μην αφήνετε να καεί αυτή η φωτιά", είπε.
Τα σχόλιά του ήρθαν καθώς αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν απότομες αυξήσεις στις λοιμώξεις και τους θανάτους. Η Ιταλία έχει καταγράψει σήμερα τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων.
Υπήρξαν 250 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 1.266, ενώ συνολικά έχουν προσβληθεί 17.660 άτομα.
Η Ισπανία, είναι η χειρότερα πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα μετά την Ιταλία, ανακοίνωσε 50% αύξηση  σε θανάτους με 120 την Παρασκευή. Οι λοιμώξεις αυξήθηκαν σε 4.231.
Ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez αναφέρει ότι μια κατάσταση συναγερμού θα τεθεί σε ισχύ εκεί το Σάββατο για δύο εβδομάδες.
Οι έλεγχοι εισάγονται επίσης σε έναν αυξανόμενο αριθμό συνόρων στην Ευρώπη, ως απόκριση στην ταχεία εξάπλωση του ιού.

Γιατί η Ευρώπη είναι το "επίκεντρο";

Περισσότεροι από 132.500 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με Covid-19 σε 123 χώρες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την WHO.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφθασε τις 5.000 περίπου - ένας χαρακτήρας που χαρακτήρισε ο Δρ Tedros ως "ένα τραγικό ορόσημο".
"Η Ευρώπη έχει γίνει πλέον το επίκεντρο της πανδημίας, με περισσότερες αναφερθείσες περιπτώσεις και θανάτους από ότι ο υπόλοιπος κόσμος μαζί, εκτός από την Κίνα", ανέφερε.
"Περισσότερες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί και αναφέρονται τώρα κάθε μέρα από ότι αναφέρθηκαν στην Κίνα όταν βρισκόταν ο ιός σε έξαρση"
Ο λόγος που στην Ευρώπη ο πληθυσμός μαστίζεται είναι ουσιαστικά ο γερασμένος πληθυσμός της. 

Δημοσίευση σχολίου