Σε ωμό εκβιασμό προχωράει η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα με δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι που στην ουσία λέει, πάρτε τα σπίτια του κόσμου.

Συγκεκριμένα στο βήμα της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε: "Η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι άμεσης προτεραιότητας για την επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αργότερα της άρσης των capital controls και εν τέλει της σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας"
Διώξτε τους όπως το έκανε ο Ερντογάν και ελευθερώθηκε η Τουρκία. Είναι η μόνη λύση και γεννά πολλά ερωτηματικά, η στάση του Τσίπρα.
Εκδηλώθηκαν και πλέον είναι γνωστό σε όλους ότι ο πραγματικός τους στόχος είναι οι εμπράγματες αξίες.
Κάθε προσπάθεια αντίστασης δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα εάν δεν γίνει ξεκάθαρο, προς τους τοκογλύφους, ότι η βούληση της κυβέρνησης δεν θα τους επιτρέψει σε καμία περίπτωση να βάλουν στο χέρι τις εμπράγματες αξίες του λαού και της χώρας.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλες αυτές οι υπαλληλικές φιγούρες δρουν συνδυαστικά, βάση οργανωμένου σχεδίου ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Εκφραστές της βούλησης τους στην "πρώτη φορά αριστερά", εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, στην πρώτη γραμμή είναι οι Σταθάκης, Δραγασάκης.
 Δρώντας "εν χωρώ", μετά τον Ντράγκι, βγήκε ο Ντάισενμπλουμ και μίλησε, περί αδυναμίας μειώσεως του ΦΠΑ στον τουρισμό λόγω έλλειψης φορολογικών εσόδων που σημαίνει ότι οι δανειστές ελπίζουν και δουλεύουν για την πλήρη καταστροφή της χώρας, για λόγους γεωπολιτικούς, οικονομικούς αλλά και μισανθρωπικούς.
«Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία οφείλεται στο έλλειμμα φορολογικών εσόδων που χαρακτηρίζει την Ελλάδα» είπαν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο  επικεφαλής Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ για τον ΦΠΑ στον ελληνικό τουρισμό.

Έχασε έτσι και την τελευταία ελπίδα η κυβέρνηση ότι τουλάχιστον θα έσωζε τα σπίτια των Ελλήνων και μαζί με αυτά, τα προσχήματα για την μνημονιακή στροφή της από το καλοκαίρι και μετά.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η προστασία της α' κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα πρέπει να είναι «ορθά στοχευμένη», απορρίπτοντας την καθολική προστασία ως μη βιώσιμη δημοσιονομικά αλλά και εσφαλμένη ηθικά και άποψη κουλτούρας.
«Η νοοτροπία αποπληρωμής ενός χρέους πρέπει να επανέλθει ειδάλλως δεν θα υπάρξει κανονική λειτουργία τραπεζικού συστήματος», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου ο κ. Ντράγκι τόνισε πως «οι όροι της προστασίας της α' κατοικίας θα πρέπει να έχουν τη σωστή ισορροπία» επισημαίνοντας πως «όλα αυτά τα συζητούμε αυτή τη στιγμή. Τα συζητά η ελληνική κυβέρνηση με τα θεσμικά όργανα».
Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι «η επιτυχής κατάληξη του διαλόγου θα οδηγήσει στην επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Υπογράμμισε δε ότι αυτό πρέπει να γίνει τώρα καθώς η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει και θα ολοκληρωθεί φέτος.
Όπως μάλιστα τόνισε «όσο πιο σύντομα γίνει τόσο πιο σύντομα θα περιοριστούν και κάποια στιγμή θα αρθούν τα capital controls, που αποτελούν και καίριο ζήτημα ώστε να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη».
Δηλαδή όταν θέλουν κάτι το εξαρτούν από το μέγιστο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, πετώντας ως δόλωμα την λύση.

Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι, είναι η "πολιτική τους" που μόνο ξεπουλημένοι πολιτικοί μπορούν να την αποδεχτούν.

Δημοσίευση σχολίου