Τη διενέργεια δυο προκαταρκτικών εξετάσεων διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για την υπόθεση του Γιάννη Πανούση αναθέτοντας την έρευνα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Δημήτρη Δασούλα.

Η πρώτη έρευνα αφορά τις αναφορές του Γ. Πανούση, τα έγγραφα που προσκόμισε και τη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα». Αντικείμενο της εν λόγω έρευνας είναι  η διακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων όπως βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης (κακούργημα) παράνομη βία, συμμετοχή στο αδίκημα της κατάληψης της Πρυτανείας και όσων άλλων πράξεων ενδεχομένως προκύψουν από την έρευνα.
Σε ό,τι αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Νίκο Τόσκα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και δημοσιεύθηκαν στον Τύπο. Σε περίπτωση που είναι γνήσια  θα διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος της εχεμύθειας.
Ο κ. Πανούσης έχει καταγγείλει σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης, κάνοντας μάλιστα λόγο για διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία.
Σε ό,τι αφορά τους δύο υπουργούς, την Τετάρτη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά παντός υπευθύνου για ενδεχόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων.
Η ενέργεια αυτή του κ. Παρασκευόπουλου και του κ. Τόσκα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κ. Πανούση, ο οποίος σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες» και πρόσθεσε: «Να εισηγείται η κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν “γιατί πήγες τώρα” και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα».
«Είναι απορίας άξιον πώς ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δεν μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης, και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων» απάντησαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
"Πηγή:naftemporiki.gr" 

Δημοσίευση σχολίου