Την Πέμπτη 12-11-2015 καταργήθηκε και "επίσημα" η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Την εντολή κατάργησης της επιτροπής δίνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο και την υπογραφή, ταφόπλακα της διερεύνησης της αλήθειας για το χρέος βάζει ο Νίκος Βούτσης.
Η κατάργηση της επιτροπής ουσιαστικά, στερεί την δυνατότητα της Ελλάδας να κινηθεί νομικά προκειμένου να χαρακτηριστεί το χρέος της χώρας επαχθές.
Δικαιολογημένα, Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε άμεσα στην απόφαση κατάργησης της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος και με ανάρτησή φωτιά, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό.
Η πρώην πρόεδρος της βουλής γράφει χαρακτηριστικά:

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως και νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ'την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας».
Θυμίζουμε ότι ο λόγος της αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την ΝΔ ήταν η απόφαση του Σαμαρά να μην συσταθεί επιτροπή διερεύνησης της αλήθειας για το δημόσιο χρέος. 
Ο Πάνος Καμμένος, ως "εταίρα" της συγκυβέρνησης είναι συνένοχος σε αυτή την απόφαση και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς. Δείτε το έγγραφο της απόφασης.





Δημοσίευση σχολίου