Όταν η Βρετανία ασκεί διώξεις σε Τραπεζίτες, φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Εκείνο που μπορεί να σηματοδοτεί κάτι από αυτή την δίωξη είναι ότι μία από τις τράπεζες είναι η Deutsche Bank.

Η δίωξη αυτή αν συνδυαστεί με την δήλωση του Σόιμπλε, κατά την βράβευσή του με το βραβείο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης "Bambi", ότι οι Γερμανοί πρέπει να είναι ευγνώμονες για την κατάσταση που είναι η χώρα και να θυμούνται ότι μπορεί να έρθουν δύσκολες μέρες, εύκολα μπορεί να συμμεριστεί τις δικαιολογημένες ανησυχίες του για το μέλλον της Ευρωζώνης, δηλαδή της αγελάδας που αρμέγει η Γερμανία και που με τίποτε δεν θα ήθελε να χάσει.

Όμως οι Γερμανοί είναι πάντα Γερμανοί και η απάτη είναι στο αίμα τους,  πράγμα που γνωρίζει ο Σόιμπλε και δεν πρέπει να τον ξενίζει που στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών τίθενται δέκα πρώην τραπεζίτες της Deutsche Bank και της Barclays, οι οποίοι και έκαναν αλχημείες και κατηγορούνται για την υπόθεση χειραγώγησης του επιτοκίου αναφοράς Euribor.

H αρμόδια υπηρεσία για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος της Βρετανίας (Serious Fraud Office - SFO), άσκησε ποινικές διώξεις σε έξι πρώην εργαζομένους της Deutsche Bank και σε τέσσερις πρώην υπαλλήλους της Barclays.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται τρία πρόσωπα με πληροφόρηση επί του θέματος, εκκρεμούν και κατηγορίες σε βάρος ενός ενδέκατου ατόμου, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν εξακριβωθεί.
 

Δημοσίευση σχολίου