Τα παλιά τα χρόνια, το Αστυνομικό Δελτίο καθημερινά κατέγραφε εγκλήματα για «κτηματικές διαφορές». Άνθρωποι σκοτώνονταν για λίγα μέτρα γης. Υπήρχαν κι εγκλήματα για «λόγους τιμής». Άνθρωποι σκοτώνονταν για να έχουν «καθαρό το μέτωπο» στην κοινωνία.

Σήμερα, χιλιάδες Έλληνες πολίτες έχουν χάσει τη δουλειά, την περιουσία, την αξιοπρέπεια και την τιμή τους.
Οι οικογενειακοί καυγάδες δεν γίνονται πια για το ποιος θα κληρονομήσει την ακίνητη περιουσία των προγόνων αλλά για το ποιος ΔΕΝ θα είναι δικαιούχος της περιουσίας και υπόχρεος ΕΝΦΙΑ.
Σήμερα στην Ελλάδα όλοι κάπου χρωστούν και πάντα κάποιος τους χρωστά.
Το Ελληνικό Κράτος, χρωστά τη σύνταξη σε 280.000 πολίτες που έχουν -εδώ και χρόνια- θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους αλλά η «υπηρεσία» δεν προλαβαίνει, γιατί απλώς δεν έχει να πληρώσει.
Το Δημόσιο οφείλει 6 δις Ευρώ σε ιδιώτες, για υπηρεσίες και προϊόντα που του έχουν προμηθεύσει. Περισσότεροι από 100.000 καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν καταναλώσει.
Περισσότερα από 400.000 νοικοκυριά έχουν «κόκκινα δάνεια» προς τις τράπεζες.
Οι τράπεζες προσπαθούν να κρατήσουν τα δάνεια «ζωντανά» παρατείνοντας την προθεσμία εξόφλησής τους με ευνοϊκούς όρους.
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό:
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι κληρονόμοι αντί περιουσίας θα γίνονται ιδιοκτήτες χρεών. Το όνειρο κάθε νοικοκύρη «να αφήσω κάτι στα παιδιά μου» μετατράπηκε σε εφιάλτη.
Μαζί με τα χρέη προς τις τράπεζες διογκώνονται και τα χρέη προς το Δημόσιο. Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία. Όλα ρυθμίζονται με δόσεις. Όλα παίρνουν παράταση.
Φυσικά, ουδείς ασχολείται με τους νομοταγείς και συνεπείς οφειλέτες.
Είναι αυτοί που στερούνται ακόμη και βασικών αγαθών διαβίωσης προκειμένου να «έχουν καθαρό το μέτωπο». Αυτοί που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Εργοδότες που πληρώνουν τους εργαζόμενους κάθε πρώτη του μηνός και δεν επικαλούνται την κρίση για να κρατούν, οικογένειες ολόκληρες σε ομηρία.
Αυτός ο πολύχρονος εφιάλτης της ελληνικής κοινωνίας θα τελειώσει μ’ έναν μόνο τρόπο: Αν το Κράτος αλλάξει συμπεριφορά και ευνοήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις.
Η Ανάπτυξη θα έρθει μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις. Δουλειές θα δημιουργηθούν μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις.
Σε πρώτη φάση, οι ιδιωτικές επενδύσεις θα έρθουν μόνον από ριψοκίνδυνους διαχειριστές κεφαλαίων του εξωτερικού. Όταν θα κερδίσουν οι πρώτοι ξένοι επενδυτές, τότε θα φιλοτιμηθούν και οι εγχώριοι που κρύβουν τις αποταμιεύσεις τους μακριά από την Ελλάδα.
Αν το Κράτος δεν αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στον Ιδιώτη επενδυτή, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποποιούνται τις Κληρονομιές και να κληρονομούν τα Χρέη των συγγενών τους…

"Πηγή:toxrima.gr"


Δημοσίευση σχολίου