Το Panousisgate συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς καθώς ο Τσίπρας αρνείται ότι κατέθεσε αγωγή κατά του πρώην υπερ-υπουργού του.

Δεν πείρα και κατά συνέπεια δεν έδωσα εντολή να στραφεί κανείς κατά του Πανούση είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Τσίπρας δια της κυβερνητικού εκπροσώπου του.
Όμως ο χορός καλά κρατεί καθώς η αγωγή δεν έγινε κατά του Πανούση αλλά κατά του Πανούση γιατί και αυτός εντάσσεται στο "κατά παντός υπευθύνου" που είναι το περιεχόμενο της αγωγής που κατατέθηκε από την κυβέρνηση.
Παράλληλα όμως σε διάλογο είναι η κυβέρνηση με τους πλέον έντιμους των συνομιλητών που είναι οι Πυρήνες της Φωτιάς οι οποίοι, κατ εντολή των συνδέσμων τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται κατά του πρώην υπερ-υπουργού προπαγάνδας των μνημονίων.
Με κείμενο που αναρτήθηκε κατά Πανούση και το υπογράφουν οι Φίλοι και αλληλέγγυοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς:
«Δεν γίνεται κανένας γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει…» (Λα Ροσφουκώ)
Ο καθηγητής, πρώην υπουργός και νυν συγγραφέας φτηνών αστυνομικών βιβλίων τσέπης, Γ. Πανούσης ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά αυτοπαρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες ενός πολιτικού θρίλερ που ο ίδιος έχει συγγράψει, ως το θύμα μια «μυστικής συνωμοσίας πολιτικών, τρομοκρατών κι άλλων σκοτεινών δυνάμεων».

 Η αρχή του ψέματος του Πανούση χτίζεται πάνω σε ένα αληθινό γεγονός. Πρόκειται για την πολλοστή έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στα κελιά των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού.

Είναι γνωστή η εμμονή και η εκδικητικότητα των κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και τον φιλικό τους κύκλο, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικές επιχειρήσεις – έρευνες με την συνοδεία των ΕΚΑΜ στα κελιά τους.

Οι ίδιοι κύκλοι που καθοδηγούσαν τον Πανούση για να στοχοποιεί συγκεκριμένους κρατούμενους, ήταν αυτοί που γνώριζαν την ματαιοδοξία του και φρόντιζαν να του την τροφοδοτούν.

Είναι οι ίδιοι σπόνσορες-συμβουλάτορες που τον πριμοδοτούσαν να ασκεί «εσωτερική αντιπολίτευση» και να εμφανίζεται ως ο παράγοντας συστημικής σταθεροποίησης σε καταστάσεις πολιτικής έντασης (π.χ. κατάληψη πρυτανείας). Η φιλοδοξία του Πανούση ήταν μία και αυτή τον έθρεφε…  Ο κύκλος του και οι παρασκηνιακοί συμβουλάτορές του, του είχαν εγγυηθεί ότι ο Σύριζα σύντομα θα κατέρρεε και θα προέκυπτε οικουμενική κυβέρνηση συναίνεσης.

Τον είχαν πείσει ότι το πρώην «προοδευτικό» προφίλ του σε συνδυασμό με την εσωτερική αντιπολίτευση που ασκεί στο Σύριζα, θα τον καθιστούσαν πλέον το μοναδικό πρόσωπο κοινής αποδοχής για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Το σενάριο αυτό κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά στέκια ( και όχι μόνο) γι’ αυτό ο Πανούσης ήταν όχι μόνο το «αγαπημένο παιδί» των καναλιών, αλλά αναγνωριζόταν και ως ο σοβαρός συνομιλητής από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν αυτό δεν είναι αλήθεια, ας το διαψεύσει ο Πανούσης που τόσο κόπτεται για την αποκατάσταση της αλήθειας και αντιτίθεται στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις».

Το θέμα για όλους εμάς είναι ότι όλοι αυτοί, δηλαδή όλο αυτό το αριστερό και δεξιό μόρφωμα, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, είναι γνωστοί μεταξύ τους και …καθώς τους βολεύει στήνουν παιχνιδάκια με φύλακες και αστυνόμους.
Αυτό που πρέπει να προβληματίζει είναι πως θα έρθει η ανατροπή αυτού του σάπιου οικοδομήματος "ΜΑΜΑ ΕΛΛΑΣ".

 Ο

Δημοσίευση σχολίου