Ο χρόνος πιέζει. - Πάμε κάλπη. 


Είναι ξεκάθαρο. Η ΝΔ αποφάσισε να ασπαστεί την αριστερή ορολογία, δηλαδή η συντρόφισσα Ντόρα και ο σύντροφος Μεϊμαράκης θα δεχτούν να αποκαλούνται σύντροφοι και ο κύριος Τσίπρας θα φέρει συμφωνία.

Ερώτημα παραμένει η στάση κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αρνούνται να αποκαλέσουν σύντροφο τον Γεωργιάδη , πράγμα που μπορεί να τους οδηγήσει εκτός βουλής στις εκλογές που έρχονται καθόσον αυτές θα γίνουν με λίστα.

Μικρό εμπόδιο για τον κύριο Τσίπρα παραμένει το καταστατικό του κόμματος το οποίο συντάχθηκε όταν ο κύριος Τσίπρας ήταν ακόμα εκκολαπτόμενος πρωθυπουργός και δεν μπορούσε να προβλέψει την ταχύτητα των εξελίξεων.

Το πρόβλημα αυτό, δηλαδή των εμποδίων του καταστατικού,  ανέλαβε να το επεξεργαστεί και να δώσει λύση ο σύντροφος Βενιζέλος, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από την θητεία του ως συνταγματολόγος όπου κατάφερε να φέρει εις πέρας τον νόμο απαλλαγής των ληστών που διετέλεσαν υπουργοί.

Ο σύντροφος Βενιζέλος διαβεβαίωσε τον κύριο Τσίπρα ότι θα λύσει το πρόβλημα αλλά τόνισε ότι θα είναι δύσκολο να πείσει την βάση του κόμματος να αποδεχτεί τις λύσεις που θα προτείνει.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι με τις ενέργειές του ο κύριος Τσίπρας δικαιώνει την ιστορία που λέει ότι όταν ο συντηρητισμός βρίσκει εμπόδια στην προσπάθεια προώθησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, επιστρατεύει τον σοσιαλισμό. Όταν κωλύσει και αυτός σπρώχνουν και οι δύο μαζί και όταν κωλύσουν και αυτοί τότε έρχεται η πρακτορευμένη αριστερά και βγάζει το κάρο από τη λάσπη.



Δημοσίευση σχολίου