Διάσπαση επιδιώκει ο Τσίπρας.


Την Πέμπτη θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει τις συλλογικές διαδικασίες της επόμενης περιόδου.
Αυτό αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του  κόμματος κατά τη συνεδρίασή της.
Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η πλειονότητα των μελών της επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβρη, ενώ κατόπιν αιτήματος για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για δημοψήφισμα ή Διαρκές Συνέδριο τις επόμενες μέρες.
Στον αντίποδα η Αριστερή Πλατφόρμα, πρότεινε την σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.
Την τελική απόφαση θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή.
Ο Τσίπρας θέλει έκτακτο συνέδριο γιατί για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος και πιστεύει ότι θα ελέγξει την πλειοψηφία των συνέδρων την οποία δεν θα έχει σε περίπτωση διαρκούς συνεδρίου.
 Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συμμετοχής σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί την Πέμπτη να λάβει αποφάσεις για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η Κεντρική Επιτροπή στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

 

Δημοσίευση σχολίου