Η συμφωνία δεν θα τηρηθεί – Το Grexit παραμένει στο τραπέζι…!!!



Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Αυτό που συνέβη…, και συνεχίζει συμβαίνει στις ευρωπαϊκές σχέσεις, και ειδικότερα το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα,  
δεν έχει προηγούμενο σε παραδοξότητα…, σε αντιφατικότητα…, σε αντιδημοκρατικότητα…, κι εν τινι μέτρω σε γελοιότητα ( πολιτική, συμβατική, οικονομική )…!!!
Η συμφωνία που υπεγράφη και καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη προδοσία του φιλόδοξου εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης… έτσι όπως την οραματίστηκαν ο Κόνραντ Αντενάουερ, ο Αλτσίντε ντε Γκάσπερι, ο Ζαν Μονέ, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο Πωλ-Ανρί Σπάακ, ο Αλτιέρο Σπινέλι και πολλοί άλλοι τα κόκκαλα των οποίων θα τρίζουν…
Η συμφωνία είναι μια επίθεση στην εθνική κυριαρχία μιας χώρας μέλους της Ένωσης…, υπολείπεται σαφώς αλληλεγγύης προς σύμμαχο κράτος…, και σαφώς διασφαλίζει πως η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει εάν κι εφόσον η συμφωνία τηρηθεί….
Από την Ελλάδα ζητείται το ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ και ΑΝΕΦΙΚΤΟ…
Και το επίσης παράλογο…, Όλοι ομολογούν ότι η λίστα μεταρρυθμίσεων είναι ανέφικτη κι ανεφάρμοστή….
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ζήτησε τα παράλογα για να υποχρεώσει τον έλληνα πρωθυπουργό να μην υπογράψει και να οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώ….
Οι υπόλοιποι εταίροι ζητούσαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογράψει…, απλά για να «αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη»..
Ο έλληνας πρωθυπουργός εκβιαζόμενος από τους εταίρους…, πιεζόμενος από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα που «πρόσταζε»…, να «φέρει συμφωνία»…, και φοβούμενος την κοινωνική αναταραχή που θα ακολουθούσε σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη…, ΥΠΟΓΡΑΨΕ την  μοιραία ΣΥΜΦΩΝΙΑ….
Με την εφαρμογή της συμφωνίας, η Ελλάδα θα πάρει 85 δισεκατομμύρια….με αντάλλαγμα ένα πολύ σκληρό μνημόνιο..., που θα κληθεί να το εφαρμόσει μια κυβλέρνηση της αριστεράς ( με απότερο στόχο την πολιτική της αυτογελοιοποίηση )... 
Που θα πάνε όμως αυτά τα χρήματα…???
Τα 47 δισ. θα πάνε για την εξόφληση του χρέους και των τόκων.
Τα 25 δισ. θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 7 δισ. θα πάνε για την εξόφληση εσωτερικών υποχρεώσεων του δημοσίου.
Μένουν δηλαδή 6 δισεκατομμύρια τα οποία θα τοποθετηθούν πίσω στα κρατικά ταμεία και στους οργανισμούς από όπου η κυβέρνηση δέσμευσε τα αποθέματα των κρατικών οργανισμών για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό για άλλη μια φορά ότι είναι αυταπάτες όλα όσα ακούγονται για φιλολαϊκές λύσεις και περί σκληρών διαπραγματεύσεων για να σωθεί η χώρα.
Ο στόχος των δανειστών δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η εξυγίανση της Οικονομίας μας, αλλά η είσπραξη των απαιτήσεων τους, με «δώρο» τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, σε εξευτελιστικές τιμές.
Η ελληνική τραγωδία θα εμφανιστεί στο προσκήνιο όταν τελειώσουν και αυτά τα 85 δισεκατομμύρια...
Κι αυτή η τραγωδία θα είναι πολύ βαριά καθώς η Ελλάδα δεν θα ανακάμψει… Και δεν θα ανακάμψει γιατί δεν προορίζονται χρήματα για την ανάπτυξη….
Κι όσο, το Ευρώ που είναι ένα σκληρό νόμισμα δεν θα έχει από πίσω του μια οργανωμένη και παραγωγική οικονομία…, τόσο το Grexit…, η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα παραμένει στο τραπέζι….

"Πηγή: communenews.blogspot.gr"

Δημοσίευση σχολίου