Αριθμοί η άνθρωποι.

Από την ώρα που «εισήχθησαν» τα μνημόνια στη ζωή των Ελλήνων αυτό που ακούμε είναι ότι  το πρόβλημα της χώρας είναι δημοσιοοικονομικό.
Επί του δημοσιοοικονομικού προβλήματος της  χώρας έγινε μεγάλη πλύση εγκεφάλου.
Έχεις ΑΕΠ λένε της τάξης του 170% και αν δεν ψοφήσεις από την πείνα για να σώσεις τους αριθμούς, τότε οι αριθμοί θα σε σκοτώσουν.
Με αυτόν τον κακό λύκο λοιπόν μας απειλούν όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας ότι αν δεν κάνετε θυσίες τότε δεν υπάρχει σωτηρία.
Η αλήθεια όμως είναι ότι αυθαίρετοι δείκτες και σταθερές υιοθετήθηκαν για να δημιουργούν κρίσεις, προκειμένου να κερδοσκοπούν αυτοί που τις δημιουργούν και με αυτό το τσίρκο των αριθμών βάζουν χέρι σε αυτό που πραγματικά θέλουν και δεν είναι τίποτε άλλο από εμπράγματες αξίες.
Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν πριν και μετά το δημοψήφισμα είναι πλέον καταφανές ότι θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο το σχέδιό τους.
Οι δανειστές κινούνται βάση προγράμματος και έχουν σχέδιο για να υλοποιήσουν το στόχο τους. Εμπόδιο σε αυτόν τον σχεδιασμό είναι άνθρωποι σαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη, οι οποίοι αντιπαρατίθενται, η μεν πρόεδρος της βουλής με νομικούς και πολιτικούς όρους που στηρίζονται σε θεσμικές κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης, ο δε Γιάνης, παίζοντας το δικό τους παιχνίδι, χρησιμοποιεί οικονομικούς όρους, τους οποίους γνωρίζει πολύ καλύτερα από τα πολιτικά ανδρείκελα που ελέγχουν την Ευρώπη σήμερα.
Η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο υποστηρίζει στην πραγματικότητα, εκτός από τον Λαφαζάνη, η βάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η μεγαλύτερη μερίδα του λαού ο οποίος πίστεψε σε αυτόν τον χώρο και έφτασε να κάνει πρωθυπουργό έναν αριστερό, αν και το τελευταίο μέλει να αποδειχτεί.
Η εσωτερική Πέμπτη φάλαγγα μετά μανίας αντιμαχόταν και αντιμάχεται αυτό το σχέδιο η δε λυσσαλέα αντίδραση που ξεκίνησε απέναντι αυτούς που το υπηρετούν, είναι οφθαλμοφανής τούτες τις μέρες που προσπαθούν να απαξιώσουν και να απομονώσουν όσους συνεχίζουν να μάχονται στηρίζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ίδια ακριβώς έκαμναν τις επτά μέρες πριν το δημοψήφισμα όμως νικήθηκαν και …η ιστορία θα δείξει γιατί αυτός που τους ανέστησε ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.  

του Απόστολου Αυγερινού.

Δημοσίευση σχολίου