Μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τον ελληνισμό της Βικτώριας, ήταν η τοποθέτηση του πρωτοεκλεγέντος βουλευτή κ. Φίλιππου Δαλιδάκη, στην θέση του Υπουργού Μικρών Επιχειρήσεων.
Είναι ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής Υπουργός της Πολιτειακής κυβέρνησης του κ. Ντάνιελ Άντριους, μετά την κα. Τζένη Μικάκου, η οποία είναι και η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που υπουργοποιήθηκε, είτε σε ομοσπονδιακό είτε σε πολιτειακό επίπεδο.
Ο κ. Δαλιδάκης, εκλέχθηκε με το Εργατικό Κόμμα στην έδρα της Νότιας Μητροπολιτικής Περιοχής της Μελβούρνης και πήρε τη θέση του πρόσφατα παραιτηθέντος Υπουργού κ. Adem Somyurek, ο οποίος κατηγορήθηκε για ενδοεργασιακή βία.
Στην εκδήλωση που έγινε το πρωΐ της Κυριακής 2 Αυγούστου,  στο πολιτικό γραφείο του κ. Δαλιδάκη στο Bentleigh, για την επίσημη παρουσίαση του νέου Υπουργού, παραβρέθηκαν: ο Πρωθυπουργός της Βικτώριας κ. Ντάνιελ Άντριους, αρκετοί πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, μέλη του Εργατικού Κόμματος και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Φίλιππος Δαλιδάκης μιλώντας στο Greekreporter ανάφερε μεταξύ άλλων: "Νιώθω πραγματικά τυχερός, που μετά από θητεία μόλις οκτώ μηνών στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας, μου έγινε αυτή η πολύ μεγάλη τιμή. Έχω εμπορική και οικονομική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, τα τελευταία 10 χρόνια έχω αποκτήσει και πολιτική εμπειρία κι αυτός ο συνδυασμός γνώσης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, πιστεύω ότι είναι μια γερή βάση, που θα με βοηθήσει  στο έργο μου. Οι μικρές επιχειρήσεις, η καινοτομία και το εμπόριο είναι οι τρεις βασικοί κλάδοι που επικεντρώνεται το Υπουργείο. Υπάρχουν 532.000 μικρές επιχειρήσεις στην Βικτώρια, που αντιπροσωπεύουν το 98% του συνόλου των επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία της Βικτώριας κινείται κυρίως από τις μικρές επιχειρήσεις. Αναφορικά με την καινοτομία, ο κλάδος της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών είναι ζωτικός και έχει ραγδαία ανάπτυξη. Αν θέλουμε η Βικτώρια να ακολουθήσει αυτή την τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη, δεν έχουμε παρά να ελκύσουμε αυτό τον κλάδο στη Μελβούρνη, που έχουμε ένα μοναδικό μείγμα των ανθρώπων που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά και μιας κοινωνίας, που όλοι θέλουν να ζήσουν μέσα σ’ αυτή".

Ο κ. Δαλιδάκης αναφέρθηκε επίσης στις επαφές του με την Ελλάδα και στην μεγάλη υποστήριξη που είχε από την ελληνική παροικία, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και μετά την εκλογή του. «Μόλις γύρισα από την Ελλάδα, όπου είχα την μεγάλη τιμή να μιλήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ελληνικό μου υπόβαθρο, είναι κάτι που το κουβαλάω μαζί μου κάθε μέρα ως μετάλλειο τιμής και κάτι για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανος. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι με πίστεψαν, με στήριξαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν. Να είναι όλοι καλά!».
Ο κ. Δαλιδάκης μας εκμυστηρεύθηκε, ότι ενώ έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τον τόπο καταγωγής του πατέρα του το Βόλο, δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Σφακιά, τη γενέτειρα του παππού του και ότι θα ήθελε στο επόμενο ταξίδι του στην Ελλάδα να τα επισκεφθεί.
Ο Πρωθυπουργός της Βικτώριας κ. Ντάνιελ Άντριους, μιλώντας αποκλειστικά στο Greekreporter ανάφερε: « Ο κ. Φίλιππος Δαλιδάκης, ως ελληνικής καταγωγής Υπουργός, ακολουθεί την κα. Τζένη Μικάκου που προσφέρει ήδη έργο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε, όχι μόνο ένα σκληρά εργαζόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά ένα Συμβούλιο που αντιπροσωπεύει την κοινωνία της Βικτώριας. Δεν είναι μόνο πολυποίκιλο πολιτισμικά, αλλά εμπεριέχει και 9 γυναίκες Υπουργούς και γυναίκα Γραμματέα. Αυτή η ποικιλία δείχνει, ποιά πρέπει να είναι η πολιτική το 2015».
Όσο για το τι περιμένει από τον Φίλιππο Δαλιδάκη;
"Ο κ. Δαλιδάκης είναι πολύ καταρτισμένος, με άριστη επαγγελματική εμπειρία, είναι δραστήριος, εστιασμένος στο στόχο του, είναι καλός οικογενειάρχης και το σημαντικότερο: δουλεύει σκληρά. Πιστεύω ότι θα κάνει θαυμάσια δουλειά στο Υπουργείο και νομίζω ότι η ελληνική παροικία θα πρέπει να είναι υπερήφανη γι’ αυτόν".

"Πηγή: au.greekreporter.gr"

Δημοσίευση σχολίου