Μεγάλο πρόβλημα του Τσίπρα η μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ.



Αυτό που απασχολεί σήμερα τον Τσίπρα, την ΝΔ και το ποτάμι δεν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά με ποιό τρόπο θα δικαιολογήσουν την μετεκλογική τους συνεργασία. Το πρόβλημα είναι μικρότερο για την Φώφη και τον Καμμένο γιατί αυτοί πασχίζουν για το εάν και πώς θα μπούνε στη βουλή.

 Για τον Τσίπρα και την παρέα του το πρόβλημα παίρνει κωμικοτραγικές διαστάσεις καθώς είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να συνειδητοποιήσουν οι ψηφοφόροι το παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος τους και να εγκαταλείπουν  ομαδικά όλο αυτό το μόρφωμα που απέμεινε μετά την αποχώρηση των πραγματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που χάραξαν το πρόγραμμά του και έδωσαν όραμα και ελπίδα στο λαό. 

Αντιλαμβανόμενος ο Τσίπρας το πρόβλημα έβαλε τον Παππά να κάνει δηλώσεις ότι αποκλείει την μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αλλά φαίνεται ότι δεν πείθει κανέναν καθώς η αναντιστοιχία λόγων και έργων του Τσίπρα είναι κάτι που ανάγκασε ακόμα και τον σύντροφό του τον Μεϊμαράκη να παίζει μαζί του χαρακτηρίζοντάς τον λιγάκι "πονηρούλι" και όλα τα παρελκόμενα που πρόσφατα ακούσαμε.

Μη έχοντας κοντά του στελέχη όπως η πρόεδρος της βουλής, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης  Στρατούλης και όλοι αυτοί που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έχοντας χάσει τον κυματοθραύστη που ακούει στο όνομα Γιάνης, ο Τσίπρας κάνει κινήσεις για την ανίχνευση του μετεκλογικού  πολιτικού σκηνικού και στη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασιών για τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος κυρίως με το ποτάμι, καθώς η ΝΔ και προσωπικά ο πρόεδρός της δεν τον εμπιστεύονται αλλά θα υποχρεωθούν από τα αφεντικά τους να συνεργαστούν μαζί του σε περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Όμως και εδώ μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, καθώς όλες οι πλευρές  κινούνται στα βήματα προσωπικής-κομματικής στρατηγικής,  και δεν θέλουν να δεθούν προεκλογικά με αυτό που λέγεται Αλέξης Τσίπρας.
Στα εσωκομματικά της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης  αξιοποίησε  την διερευνητική εντολή  κυρίως για να ενισχύσει τη θέση του  στο εσωκομματικό πεδίο και να επιτύχει επανασυσπείρωση. 

Συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κ. Καραμανλή, και συναντήθηκε με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Κάτι ανάλογο θα κάνει και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή, όπως ορίζει το Σύνταγμα.



Δημοσίευση σχολίου