Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-Ποταμιού προ των πυλών.

Τον δρόμο της σύγκρουσης με τον λαό που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθούν και τα 2/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται από την σημερινή ψηφοφορία στη βουλή.
Η απώλεια του 1/3 της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργεί κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στον Τσίπρα γιατί έχει τις "ρεζέρβες" ΝΔ-ποτάμι-ΠΑΣΟΚ.
Το μεγάλο πρόβλημα του είναι ότι προκειμένου να κρατηθούν τα προσχήματα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Η κάλπη θα δώσει στον Τσίπρα μία διέξοδο γιατί έχοντας το αποτέλεσμα θα πει ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και για αυτό η συνεργασία με την ΝΔ και τους λοιπούς είναι μονόδρομος, πράγμα που δεν μπορεί να επικαλεστεί χωρίς δημοψήφισμα.
Οι διαβεβαιώσεις στον Τσίπρα ότι η ΝΔ είναι καθαρή καθαρή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δοθεί από τους Γερμανούς και οι λεονταρισμοί του Μεϊμαράκη στη βουλή είναι μέρος της παράστασης που θέλουν να εξάγουν στον λαό προκειμένου να διατηρείται το δίπολο το οποίο τους βολεύει αφάνταστα.
Θυμίζουμε ότι όσο ο Χριστοφοράκος είναι στη Γερμανία, όλο το Μητσοτακέικο ο Τέρης και η μισή ΝΔ είναι υπό ομηρία και εκ' των πραγμάτων θα παραμένει τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό φάνηκε στην αυγουστιάτικη ολονυκτία της βουλής όπου ο Μεϊμαράκης έκαμνε "ασκήσεις θάρρους" απειλώντας τον Τσακαλώτο ότι δεν θα ψηφίσει τα μνημόνια.

 

   


Δημοσίευση σχολίου